Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ν. Μπασαγιάννης: "Ελπίδα μας ο Παναγιώτης Κατσούλης"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Μπασαγιάννης αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές για το δήμο του Μεσολογγίου και την στάση που πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος αλλά και η τοπική κοινωνία γενικότερα.
Ο κ. Μπασαγιάννης σχολιάζει επίσης το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών για το κυβερνών κόμμα και φυσικά επαναλαμβάνει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κατσούλη.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
Πώς είδατε τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών;
Από την πρόσθεση των αριθμών στις περιφέρειες προκύπτει σαφής νίκη του ΠΑΣΟΚ, η οποία γίνεται σαφέστερη αν συγκριθεί, όπως πρέπει, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006.



 Η αποχή δεν ήταν τόσο μεγάλη (πέρυσι στις Ευρωεκλογές ήταν μεγαλύτερη) η δε ήττα του δικομματισμού δεν υπήρξε, αφού γιατί τόσο στις αυτοδιοικητικές  εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές τα μεγάλα κόμματα αποσυσπειρώνονται και ενισχύονται τα μικρά, τάση η οποία ανατρέπεται πλήρως στις εθνικές εκλογές.
 Kαι για να τελειώνουμε με τα «εύκολα» η αποχή αποτελεί τρώση και εκφράζει αποδοκιμασία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο των δύο μεγάλων κομμάτων!!!
Δεν μας είπατε για τα αποτελέσματα στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου…
Στο Δήμο υπήρξε, ενόψει των δεδομένων, πολύ μεγαλύτερη επιτυχία  του υποψηφίου που προέρχεται από το ΠΑ.Σ.ΟΚ, φίλου Πάνου Κατσούλη, για τους εξής λόγους:
  • Ο αποδοκιμασθείς Δήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος, εξελέγη το 2006 από τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προέρχεται από  το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και η αποτυχία του, κατά την τετραετία, χρεώθηκε και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • Για πρώτη φορά στη Ιερή Πρωτεύουσα δε δόθηκε Χρίσμα  από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με αποτέλεσμα να αδυνατήσει η υποψηφιότητα του Πάνου Κατσούλη.
  • Όλοι οι μεγαλοπαράγοντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,   υποστήριξαν φανερά τον κ. Αναγνωστόπουλο (κα Γιαννακά, κ. Κουρουμπλής, Νομαρχιακή Επιτροπή, Σ.Ε. Τοπικής Οργάνωσης) ή κρυφά,  εμμέσως και σιωπηλά, υποστήριξαν υποτίθεται, τον Πάνο Κατσούλη (κκ. Μωραΐτης, Μακρυπίδης).
Ο καποδιστριακός Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ευτυχώς αντέδρασε και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Μεσολόγγι κερδίσαμε στο «πρώτο ημίχρονο» νίκη μεγάλη.
Τί πρέπει να γίνει προκειμένου να υπερισχύσει ο κ. Κατσούλης στις επόμενες εκλογές;
Πρέπει να υποστηριχθεί , φανερά και ρητώς , ευρέως και συγκεκριμένα, με παρουσία και όχι μόνον με δηλώσεις, από όλους τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Νομαρχιακή Επιτροπή και την Τοπική Οργάνωση. Ακόμη και ο πρ. βουλευτής, κ. Βερελής, μπορεί να παίξει θετικό ρόλο, εφόσον το επιθυμεί.
Ας μου επιτραπεί να τονίσω ότι οι πολιτικές μικροπρέπειες και ατομικιστικές τακτικές πρέπει να τελειώνουν, πρώτον, για να επιδειχθεί,  επιτέλους , πολιτική ωριμότητα και δεύτερον, γιατί απέναντι είναι ο κ. Πρεβεζάνος, ο οποίος έχει το επίσημο Χρίσμα της Ν.Δ.
Τι προβλέπετε να γίνει ;
Πιστεύω ότι θα νικήσει ο κ. Κατσούλης, γιατί απέδειξε κατά την περίοδο της αντινομαρχίας του ότι είναι ικανός στο «διοικείν». Επίσης, είναι συγγραφέας δύο αξιόλογων κοινωνικών-ιστορικών βιβλίων που αφορούν το Μεσολόγγι, είναι αποδεδειγμένα έντιμος και ηθικός.
Ο κ. Πρεβεζάνος μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ένας καλός άνθρωπος, έχει όμως κριθεί προ τεσσάρων μόλις ετών ανίκανος για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αποδοκιμασθείς από το Λαό και μάλιστα με τεράστια πλειοψηφία. Με άλλα λόγια : ότι είχε να δώσει, ο κ. Πρεβεζάνος, το έδωσε.
Τώρα ελπίζουμε στο «καινούργιο» ενός αποδεδειγμένα ικανού ανθρώπου, του φίλου Πάνου Κατσούλη.