Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη η συμμετοχή των σπουδαστών του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το AIDS

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ δείχνοντας για ακόμη μια φορά το κοινωνικό  πρόσωπο της οργάνωσης, καθώς και το πόσο κοντά είναι στις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών διοργάνωσε, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου ημερίδα ενημέρωσης για τον θανατηφόρο ιό του AIDS, με αφορμή τη  παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.
Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε εκτενής ενημέρωση για τη νόσο και τους τρόπους προφύλαξης, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών του ιδρύματος.
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, Θοδωρής  Καλοπήτας τόνισε: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πιστή στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών έτσι και τώρα με αφορμή τη σημερινή (σ.σ. χθες) παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου του AIDS, διοργανώσαμε ημερίδα ενημέρωσης κατα της νόσου.Παράλληλα χαρήκαμε ιδιαίτερα που καταφέραμε και να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση αφού και άλλες παρατάξεις ακλούθησαν το παράδειγμα μας και ενημέρωσαν του σπουδαστές. Το  AIDS  παραμένει σε παγκόσμιο επίπεδο μια από τις κυριότερες  αιτίες πρόωρου θανάτου, ενώ ταυτόχρονα, οι νέες μολύνσεις  αυξάνονται ολοένα  με ταχύτερο ρυθμό.
 Για τον λόγο αυτό πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι φορείς- κρατικοί και μη - καθώς και όλοι εμείς οι νέοι, που αποτελούμε  τους  αυριανούς πολίτες  αυτής της χώρας που θα κληθούμε να οικοδομήσουμε τη δική μας  κοινωνία  αξιών,   να κάνουμε  περισσότερα με απώτερο σκοπό τη καθολική πρόσβαση στην πρόληψη,  τη θεραπευτική αγωγή, την περίθαλψη, τη ψυχολογική στήριξη  των πασχόντων καθώς  και την αντιμετώπιση κάθε μορφής διακρίσεων και στιγματισμού.
Σε αυτή την παγκόσμια  ημέρα για το AIDS,  ας  υπερασπιστούμε  τα ανθρωπινά  δικαιώματα των φορέων  της νόσου στη ζωή,  στα όνειρα και στην ελπίδα.»