Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη η συμμετοχή στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ έξω από το χώρο του Ε.Κ.Μ. χθες το πρωί.
Είχαν προηγηθεί εξορμήσεις των μελών των Δ.Σ. των δευτεροβάθμιων οργανώσεων στους χώρους δουλειάς όλη την προηγούμενη εβδομάδα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.
Στη συγκέντρωση εκ μέρους του Ε.Κ.Μ. μίλησε ο Γ.Γ. του Δ.Σ., Σπ. Πλάκας και εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο Κώστας Κούστας. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Αιτωλικού και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ., Διονύσιος Μπερερής και ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών, Δημ. Τσάμης, καθώς και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων, Δημήτρης Κοτσόργιος.


Ξεχωριστές ήταν οι παρεμβάσεις στο τέλος της συγκέντρωσης της συναδέλφισσας εκπροσώπου των εργαζομένων στο super market Ατλάντικ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς και του συνταξιούχου συναδέλφου και πρώην μέλους της Διοίκησης του Ε.Κ.Μ. Λάκη Χατζή, όταν απήγγειλε  ποίημα που αναφερόταν στην σημερινή οικονομική κρίση.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Μ., Γερ. Θεοφιλάτος αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους, προανήγγειλε πρωτοβουλίες – κινητοποιήσεις για το σοβαρό ζήτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αμέσως μετά τις γιορτές.
Ακολούθως Μμε συνθήματα κατά των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Τρόικας, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου οι απεργοί διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων.