Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στο "ζενίθ" η συσπείρωση της ΝΔ. Μαζική παρουσία στην περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο


Κάτι παραπάνω από πετυχημένη μπορεί να χαρακτηρισθεί η χθεσινή επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο αφού ο στόχος της συσπείρωσης του κομματικού μηχανισμού επιτεύχθηκε στο απόλυτο.
Στο Μεσολόγγι ο πρόεδρος της ΝΔ, αρχικά μίλησε σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ όπου η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, με δεδομένο ότι η ανακοίνωση της επίσκεψης έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής και ως εκ τούτου δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για κινητοποίηση. Όμως η παρουσία στελεχών και μελών του κόμματος αλλά και απλών πολιτών ήταν τέτοια που παρέπεμπε στην περίοδο του 2004.



Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά, με το οποίο συζήτησε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας για περισσότερα από είκοσι λεπτά, παρουσία υποψηφίων βουλευτών του κόμματος του και συνεργατών του μητροπολίτη.
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ, μετέβη στο Αγρίνιο όπου μίλησε σε παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αναλύοντας τους άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς, πριν πάρει το λόγο, άκουσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή να αναπτύσσει σφαιρικά το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στο Νομό μας αλλά και να θέτει τις  κυρίαρχες διεκδικήσεις της  Αιτωλοακαρνανίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μάλιστα πρόσφερε τρία δώρα στον πρόεδρο της ΝΔ, εκ των οποίων ένα βιβλίο για τον Αχελώο. «Σας το προσφέρω για να το διαβάστε ελπίζοντας να αλλάξει  η θέση του κόμματος σας για την εκτροπή» ανέφερε ο κ. Τσιχριτζής απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ  άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε διεξοδικά για όλες τις πτυχές της οικονομίας. Για τα τοπικά ζήτημα έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της  Ιόνιας Οδού και την ανάγκη χωροθέτησης ΒΙΟΠΑ και ΑΠΕ στο Νομό. Μίλησε εξάλλου για το Πλατυγιάλι («το ότι δεν προχώρησε η επένδυση του Κατάρ δεν σημαίνει ότι το λιμάνι δεν πρέπει να αναπτυχθεί» είπε) ενώ έκανε και λόγο για την ανάγκη να λάβει αντισταθμιστικά η Αιτωλοακαρνανία από τη ΔΕΗ.
Αναφερόμενος στα ζητήματα της αγοράς και της επιχειρηματικότητας ο  πρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρέπει να λυθεί ο γρίφος της ψυχολογίας και πως το κράτος θα πρέπει να είναι αυτό που πρώτο πρέπει να αποδείξει ότι είναι δίκαιο. Εκεί, αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για σκληρό πόθεν έσχες στους πολιτικούς. Χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα για συμψηφισμό, όταν ένας επιχειρηματίας χρωστά στο δημόσιο και ταυτόχρονα το δημόσιο του χρωστάει , ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και καθιέρωσης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Ειδικότερα για γραφειοκρατία και μετανάστευση είπε πως «πρέπει να είμαστε σκληροί και δίκαιοι».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ακόμη πως σε πρώτη φάση θα πρέπει να διασωθούν οι επιχειρήσεις και οι δουλείες που κινδυνεύουν και παρέθεσε τις προτάσεις της ΝΔ για την ενίσχυση της ρευστότητας, μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ, χρήματα που οφείλει το δημόσιο στους ιδιώτες, επιστροφή ΦΠΑ ή από την μόχλευση πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόταση της ΝΔ για την φορολογική αμνήστευση για ποσά που δεν έχουν δηλωθεί μέσα από φορολόγηση της τάξης του 3 έως 5%. Ακόμη ο κ. Σαμαράς τόνισε πως βασική πρόταση της ΝΔ είναι η καθιέρωση 15% ενιαίου φόρου στις επιχειρήσεις, καθώς και η επιβολή ΦΠΑ στο 19% - 9% και 5%. Την ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας στις αγροτικές επιχείρησες επισήμανε στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως και των προσωπικών χειρισμών που απατούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΑΤΕ.
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων και το νέο καθεστώς που θα επέλθει μετά το 2013 και έκλεισε την παρέμβασή του, τονίζοντας πως η χώρα  χρειάζεται πολλές μικρές επαναστάσεις, έστω και με κόστος.
Ο κ. Σαμαράς στην συνέχεια άκουσε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού και αμέσως μετά αναχώρησε για την Αθήνα.

Με πληροφορίες από το agriniopress.gr και το agrinionews.gr