Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πάντα Ανεξάρτητη, Αληθινή, Αυθεντική…


Γράφει η Αγγελική Αναγνωστοπούλου
Υποψήφια βουλευτής 
με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  
στην Αιτωλοακαρνανία

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την υποστήριξή  σας και να συγχαρώ τον ελληνικό λαό που καταψήφισε τα μνημονιακά κόμματα και μας δίνει  τη δύναμη να προχωρήσουμε.

Επίσης, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  κύριο  Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου αναφορικά με την επερχόμενη εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου.

Η δεύτερη θέση, στην εκλογική περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐoυ είναι μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες του νομού  και δέσμευση για τήρηση των υποσχέσεων μετεκλογικά. Άλλωστε, ένας άνθρωπος, και δη ένας πολιτικός, κρίνεται μέσα από τις πράξεις του, καθότι εκείνες είναι που θα επιβεβαιώσουν και τελικά θα επικυρώσουν την αξιοπιστία ενός πολιτικού λόγου.




Ήδη έχουν φτάσει στα χέρια των συνταξιούχων δραματικά μειωμένες συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Κι αυτές ακριβώς τις μειώσεις προσπάθησαν έντεχνα να αποκρύψουν στις 6 Μαΐου οι δύο συγκυβερνώντες, Σαμαράς και Βενιζέλος, προκειμένου να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ωστόσο, αδυνατούν να πράξουν ομοίως τώρα, αφού  τα οικονομικά αποθέματα της χώρας είναι πολύ μειωμένα. Άρα οι περικοπές έρχονται δυναμικά στην επιφάνεια, απειλώντας το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Κυριότερη, όμως, αστοχία αποτελεί η μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 2,66%, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχουν μειωθεί κατά 7,5%. Τα έσοδα από ΦΠΑ είναι μειωμένα κατά 1 δις ευρώ ήδη στο πρώτο τετράμηνο του έτους. Το δε έλλειμμα του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού σημειώνει αύξηση κατά 24% σε σχέση με το 2011 (1,77 δις ευρώ).

Αναμφισβήτητα, θα πρέπει να σημειωθεί  πως οι εν λόγω περικοπές αποφασίστηκαν πριν από το Μνημόνιο ΙΙ. Στα μέτρα του Ιουνίου, δηλαδή στα μέτρα που σχετίζονται με τα 11,5 δις ευρώ, υπάρχουν και νέες περικοπές συντάξεων, οι οποίες οφείλονται στην απώλεια  των 12 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία  λόγω του… «σωτήριου» κουρέματος του χρέους. Αυτά τα 12 δις  φυσικά δεν αναπληρώθηκαν όπως τα 38 δις που χάθηκαν από τις τράπεζες κατόπιν απόφασης Σαμαρά και Βενιζέλου.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, βιώνουμε το εξής παράδοξο: οι ελληνικές τράπεζες με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις ευρώ  σήμερα χρηματοδοτούνται με 38 δις που τα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Απαιτείται, επομένως, να επιστρέψουν μέρος του ποσού αυτού στην αγορά μέσω ρευστότητας. Αυτό, όμως, όσο και αν το ψάξουμε, δεν θα το βρούμε στο Μνημόνιο ΙΙ. Συν τοις άλλοις, οι συγκυβερνώντες δε φρόντισαν να δανειστούμε 12 δις για να διατηρήσουμε το ήδη μειωμένο επίπεδο συντάξεων.

Εμείς, το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιθυμούμε σε αυτές τις εκλογές να είμαστε ο καταλύτης και ο εγγυητής της εθνικής ενότητας. Θα  υπηρετήσουμε με πάθος και ζήλο την εξ’ ολοκλήρου απαλλαγή από το υποτελικό και αναποτελεσματικό Μνημόνιο ΙΙ. Συγχρόνως, θα εξυπηρετήσουμε την ανάγκη να αποκτήσει κυβέρνηση ο τόπος. Αρνούμαστε το δίλημμα «αριστερά ή δεξιά» και το αποκαλούμε αποπροσανατολιστικό και άκαιρο. Διότι σ’ αυτή τη στροφή της πολιτικής ιστορίας οι ιδεολογίες οφείλουν να παραμεριστούν για το καλό της πατρίδας. Η λογική δεν έχει χρωματισμούς, ούτε η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας έχει κατ’ ανάγκη ιδεολογική απόχρωση. Η Ν.Δ. προβάλλει σαν στρατηγική την ενωμένη κεντροδεξιά ταυτίζοντάς την με το Μνημόνιο! Κι η θέση αυτή αναμφίβολα αποτελεί ένα μέγιστο ιστορικό λάθος.

Πολύ απλά διότι ο κορμός της μεσαίας τάξης που συνθλίβεται και καταστρέφεται από την πολιτική του μνημονίου δε δέχεται παρόμοιους συλλογισμούς.

Στην παγίδα του ίδιου λάθους υποπίπτει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζει κάθε είδους αντιμνημονιακή πολιτική με την αριστερά. Ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και ας συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή ο αγώνας που διαδραματίζεται δεν είναι ταξικός αλλά βαθύτατα πατριωτικός. Οι πολιτικές ιδεολογίες έχουν μηδαμινή σημασία, μια και το ζητούμενο όλων μας θα πρέπει να είναι η διάσωση της χώρας, που θα επέλθει μέσω της ανάκαμψης και της βαθμιαίας ανάπτυξης.

Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε ενωμένοι απέναντι στα ξένα συμφέροντα, να αψηφήσουμε τις απειλές, τη χειραγώγηση, την τρομοκρατία, τον ψυχολογικό εκβιασμό, τον εξευτελισμό της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας. Να σπάσουμε τα παλαιοκομματικά καλούπια και να οικοδομήσουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Εν αρχή η ιδέα, η δημιουργία και έπεται η υλοποίηση!

Πάντα Ανεξάρτητη, Αληθινή, Αυθεντική…

* Η Αγγελική Αναγνωστοπούλου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.
 
Είναι απόφοιτος του τμήματος  Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος   του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MBA/TQM (Διοίκηση Ολικής Ποιότητας) του ίδιου Πανεπιστημίου.
 
Έχει επίσης παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του σώματος ορκωτών ελεγκτών.
 
Διαθέτει ελεγκτική εμπειρία για λογαριασμό μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών καθώς και εμπειρία στη διαχείριση προμηθειών και ελέγχου προμηθευτών μεγάλου ξενοδοχειακού πολυεθνικού ομίλου.
 
Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά.
 
Αγαπά τον αθλητισμό, την τέχνη, την επικοινωνία με το συνάνθρωπο.
 
Η παρακολούθηση της πολιτικής επικαιρότητας ανέκαθεν της προκαλούσε ένα δισυπόστατο συναίσθημα θλίψης και ανάγκης για προσφορά.
 
Από τα πρώτα  ιδρυτικά μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρέμεινε πιστή στο όραμα του Πάνου Καμμένου  και με το ελληνικό δαιμόνιο στοιχείο μέσα της αποφάσισε την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.