Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πολιτικά αναξιόπιστος και επιπόλαιος στο θέμα του ΚΕΠΥΕΛ ο δήμαρχος Μεσολογγίου


Μιας και αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για την κατάσταση στους  κόλπους της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου οφείλουμε να αναφερθούμε και σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την πολιτική αξιοπιστία του δημάρχου Μεσολογγίου και την επιπολαιότητα με την οποία χειρίζεται θέματα του δήμου.
Το θέμα έχει να κάνει με την στέγαση του ΚΕΠΥΕΛ και την προσπάθεια για μεταφορά της εν λόγω υπηρεσίας από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Μεσολογγίου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως ενδεχομένως έχετε ενημερωθεί στην συνεδρίαση ο κ. Κατσούλης υποστήριξε ότι έλαβε διαβεβαίωση για ανάκληση της απόφασης, για μεταστέγαση της υπηρεσίας και ανέμενε την επόμενη ημέρα και το σχετικό έγγραφο.
Σύμφωνα όμως με διασταυρωμένες πληροφορίες μας από την πλευρά του υπουργείου αυτό που είχε συμφωνηθεί μαζί του ήταν να γίνει συνάντηση την περασμένη Πέμπτη 31/5 με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να του αναπτύξει ο δήμαρχος Μεσολογγίου την επιχειρηματολογία του και κυρίως να υποδείξει δημοτικό κτήριο στο Μεσολόγγι το οποίο θα παραχωρηθεί για την στέγαση της υπηρεσίας.



Έτσι έγινε η συνάντηση, στην οποία ο κ. Κατσούλης πρότεινε την παραχώρηση χώρων στο Βυρώνειο για την στέγαση του ΚΕΠΥΕΛ, κάτι που μάλλον έγινε αποδεκτό από την πλευρά του υπουργείου. Και λέμε μάλλον διότι η ηγεσία του υπουργείου έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα… και δεν μπορεί να προβεί σε ανάκληση της απόφασης.
Όμως, αυτή η πρόταση δημιουργεί επιπλέον «πονοκεφάλους» στον δήμαρχο Μεσολογγίου αφού θα πρέπει τώρα να βρει χώρους, για την στέγαση των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας κάτι που ίσως προκαλέσει «ντόμινο» μετακομίσεων για τις δημοτικές υπηρεσίες αν υιοθετηθεί η ιδέα για την στέγαση της δημοτικής αστυνομίας στο δημαρχείο της «πρώτης καμάρας»… την στιγμή μάλιστα που ο δήμος παραχώρησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην ίδια συνεδρίαση δημοτικό κτήριο στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας!
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Κατσούλης «παραπληροφόρησε» το δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια, προκειμένου να «σώσει» τα προσχήματα δημιούργησε επιπλέον προβλήματα στη διοικητική λειτουργία του δήμου.