Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

"Ταφόπλακα" στην ακαδημαίκή κοινότητα του Μεσολογγίου ο αριθμός των εισακτέων. Μόνο 450 φοιτητές θα έρθουν στο Μεσολόγγι...

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
150
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ
120
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)
150
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ)
150
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ
120
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
150
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ
100
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ – ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)
120
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
150
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
100
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)
180


Αν για πολλούς ως «χαριστική βολή» για το ΤΕΙ Μεσολογγίου και γενικότερα την περιοχή από την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ έχει θεωρηθεί ο ορισμός της έδρας του νέου ΤΕΙ η Πάτρα, η σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα που έμειναν στο Μεσολόγγι αποτελεί την «ταφόπλακα» και σηματοδοτεί το τέλος μιας ανθηρής περιόδου για την περιοχή του Μεσολογγίου σε πολιτισμικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.
Η σημερινή ανακοίνωση ουσιαστικά και τυπικά ΣΒΗΝΕΙ το Μεσολόγγι από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας και όπως αναφέραμε σύντομα ΔΕΝ θα χαρακτηρίζεται το Μεσολόγγι ως «φοιτητούπολη».
Η 11η Ιουνίου του 2013 αποτελεί μια «μαύρη» μέρα για την σύγχρονη ιστορία της πόλης του Μεσολογγίου για την οποία… «εργάστηκαν» πολλοί….

450 και ίσως λίγο παραπάνω, αν συνυπολογιστούν αυτοί των ειδικών κατηγοριών θα φοιτήσουν από τον Σεπτέμβριο στο Μεσολόγγι, όταν ο αντίστοιχος των προηγούμενων χρόνων ξεπερνούσε τους 1200!!! ακόμη και στην περιόδο, της βάσης του 10.
Και όταν μιλούν οι αριθμοί τότε....