Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Η "Χάιντι" στο Μεσολόγγι 13 & 14 Ιουνίου

Η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις, σας καλεί να παρακολουθήσετε το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ, Το Κορίτσι των Βουνών», σε δύο μοναδικές παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 21:00, στο θεατράκι του λιμανιού στο Μεσολόγγι.

Η θεατρική διασκευή του αριστουργήματος (1872) τής Γιοχάνα Σπίρι, "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών", έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα όπως η διαφορετικότητα και η προσέγγιση της, την θετική επιρροή της φύσης στον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής, την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συντροφικότητας απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Πρόκειται για μία χαρούμενη παράσταση με γνωστούς ηθοποιούς, αισιόδοξη, με πολύ χορό, τραγούδια και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.

Η παράσταση "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών" τελεί υπό την αιγίδα της Ελβετικής πρεσβείας και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.e-yliko.gr), θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Δυο λόγια για το έργο:


Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι

Διασκευή- Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης, Χρήστος Τριπόδης

Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης

Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα

Σκηνικά: Τζαμπίρα Εμμανουέλα, Χρήστος Καπνίσης

Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος

Γραφιστική επιμέλεια: Αντώνης Λαμπρόπουλος


ΠΑΙΖΟΥΝ:Ισιδώρα Δωροπούλου (Χάιντι)

Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)

Πανάγος Ιωακείμ (Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν )

Τσαμπίκα Φεσάκη (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα)Η γενική είσοδος είναι οχτώ (8) Ευρώ , ενώ υπάρχουν οι ακόλουθες ειδικές προσφορές:

Προπώληση Viva.gr : έξι (6) Ευρώ

Άνεργοι (με κάρτα ΟΑΕΔ): έξι (6) ΕυρώΓια κρατήσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6943-290294 και 213-0089459.