Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Αυτά είναι τα προβλήματα της Λογιστικής του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι. Υπουργείο και διοίκηση τι κάνουν;

Οι βουλευτές Πετράκος Αθανάσιος, Βαρεμένος Γεώργιος και ΤριανταφύλλουΜαρία αναφέρουν πως με ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑέχουν επισημανθεί και στο παρελθόν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η πρώτη ερώτηση (αριθμ 7324) που κατατέθηκε από τις 27/03/2014 δεν έχει απαντηθεί και φυσικά τίποτα δεν έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσήςτων προβλημάτων του ΤΕΙ από πλευράς Υπουργείου.

Είναι εμφανές ότι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης. Η απαξίωση τηςΤριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει γιγαντωθεί μετά τις ανορθολογικές επιλογές και αποφάσεις που πάρθηκαν για να υλοποιηθεί το σχέδιο "Αθηνά".

Η έλλειψη προσωπικού - συνεπεία και των πρόχειρων μετακινήσεων αλλά και των απολύσεων καθώς και η κτιριακή ανεπάρκεια δυσκολεύουν το εκπαιδευτικό έργο, το απορρυθμίζουν και σε αρκετές περιπτώσεις το καθιστούν πραγματικό αδύνατο.

Στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου που φοιτούν 1450 φοιτητές:

• Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από έναν (1) μόνο καθηγητή και δέκα (10) ωρομίσθιους επιστημονικούς συνεργάτες και βοηθούς εργαστηρίων, οι οποίοι έρχονται και παρέρχονται και η γραμματειακή υποστήριξη του τμήματος απασχολεί δυο (2) άτομα. Το πολυπληθές τμήμα της Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου υπολειτουργεί, αφού ως τώρα δεν έχουν αποσπαστεί καθηγητές για τη στελέχωση του και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κωφεύει.


• Δεν έχει ανοίξει το σύστημα για να δηλώσουν οι σπουδαστές μαθήματα.

• Δεν έχει εγκριθεί ακόμη το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Λογιστικής παρόλο που οι σπουδαστές διδάσκονται τα μαθήματα.

• Για προμήθεια βιβλίων οι σπουδαστές πρέπει να μετακινούνται στην Πάτρα!

Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι το εαρινό εξάμηνο τελειώνει και η δυσκολία διεξαγωγής των εξετάσεων για τους φοιτητές είναι δεδομένη, αν δε βρεθεί λύση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα τους ερώτηση ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει:

1. Ποια μέτρα έχει λάβει για την πλήρη στελέχωση του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα καθότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τις 27/03/2014 από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ;

2. Πότε πρόκειται ανοίξει το σύστημα για να δηλώσουν οι σπουδαστές μαθήματα.

3. Γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμη το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Λογιστικής παρόλο που οι σπουδαστές διδάσκονται τα μαθήματα; Και πότε αναμένεται να εγκριθεί το πρόγραμμα σπουδών;

4. Τι λύση πρόκειται να υιοθετηθεί ώστε για προμήθεια βιβλίων οι σπουδαστές να μην απαιτείται να μετακινούνται στην Πάτρα;

5. Θα δοθεί δικαίωμα εξέτασης στους σπουδαστές σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου ώστε να μην αποκλειστούν από τις εξετάσεις σε μαθήματα, όπως έγινε το προηγούμενο εξάμηνο, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

6. Τι μέτρα θα λάβει το υπουργείο ώστε να μην χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνο;