Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Με αφιέρωμα στους Αγίους του 20ου αιώνα κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Με αφιέρωμα στους Αγίους του 20ου αιώνα κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο τεύχος (24οτεύχος) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στους εξής: άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, όσιο Αρσένιο Καππαδόκη, όσιο Νικόλαο Πλανά, όσιο ΣιλουανόΑθωνίτη, άγιο Νικόλαο Αχρίδος (Βελιμίροβιτς), όσιο Γεώργιο Καρσλίδη, όσιο Άνθιμο εν Χίω, όσιο Λουκά τον ιατρό (επίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας), όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, άγιο Φιλούμενο τον νέο ιερομάρτυρα και όσιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη.

Με αφορμή την συμπλήρωση 170 ετών από το θάνατο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη οφιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας γράφει, στη στήλη ΕΠΕΤΕΙΟΙ, για τον Γέρο του Μωριά.


 

Στην ενότητα ΜΝΗΜΕΙΑ δημοσιεύεται ένα κείμενο του αρχιμ. Αναστασίου Καντάνη για το καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, καθώς και ένα μικρό θεολογικό και εικαστικό σχόλιο στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιωτίσης του καθηγητού αρχαιολογίας Αθανασίου Παλιούρα.Το τεύχος περιλαμβάνει την εισήγηση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάστη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το πολύπλοκο και διαχρονικό πρόβλημα του Προσηλυτισμού. Επίσης την δήλωση – διαμαρτυρία για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και την ποιμαντορική εγκύκλιοτου Σεβασμιωτάτου στην οποία αναφέρεται στην συμπλήρωση 300 ετών από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Αιτωλίας και στην οφειλόμενη τιμή προς τον Άγιο κατά το έτος 2014.

Στη στήλη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα εγκαίνια και τη λειτουργία του νέου Κέντρου Νεότητος της Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ενώ τέλος παρατίθεται η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση: Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10 – Τ.Κ. 302 00 – Μεσολόγγι, τηλ. 26310 22322 και 26310 22421fax: 2631028701, Email: agkosmas@otenet.gr.