Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πεντάκις ισόβια και πάλι σε Διονύση και Λυσίμαχο Φούκα για τη δολοφονία των πέντε κυνηγών στο Αγρίνιο

Πεντάκις ισόβια σε Διονύση και Λυσίμαχο Φούκα είναι η ετυμηγορία του Πενταμελούς Μεικτού Ορκωτού Εφετείου του Αγρινίου που εκδίκασε σήμερα σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του πενταπλού φονικού στα Καλύβια που συγκλόνισε τη χώρα τον Νοέμβριο του 2006.

Η ποινή δηλαδή είναι ίδια με αυτή που επέβαλλε πρωτοδίκως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008 καθώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Οι δράστες του εγκλήματος θα παραμείνουν εφόρου ζωή έγκλειστοι στις φυλακές ενώ στερούνται και τα πολιτικά τους δικαιώματα. Ο πόνος των συγγενών που συγκλόνισαν σήμερα στις καταθέσεις τους παραμένει μεγάλος ωστόσο προφανώς θα είναι ικανοποιημένοι που η Δικαιοσύνη στάθηκε αμείλικτη για τους στυγερούς φονιάδες.

Τα «γιατί» εξακολουθούν να βασανίζουν τους συγγενείς των αδικοχαμένων νέων. «Με κυνηγούν τα γιατί» είπε ο Γιώργος Νικολόπουλος πατέρας του 17χρονου Αλέξη, ο οποίος εξαιτίας αυτού του φονικού έχασε και την κόρη και τη γυναίκα του που αυτοκτόνησαν τρία χρόνια μετά. Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο πως τα θύματα, θα πρέπει να θεωρούνται επτά κάτι που επεςήμαναν οι συγγενείς των θυμάτων.

Στο εδώλιο κάθισε μόνο ο Διονύσης Φούκας καθώς ο πατέρας του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1000 ευρώ για το όπλο. Στην απόφαση μάλιστα προβλέπεται πλέον να επιστραφούν στις οικογένειες των πέντε θυμάτων τα όπλα που είχαν ως κυνηγοί εκείνη την τραγική ημέρα.

 

Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr