Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Από το Μεσολόγγι μέσω Κω "φάκελος - βόμβα" στο Χρηματιστήριο; Κατηγορούν 28χρονο Μεσολογγίτη

Για αποστολή «δέματος – βόμβα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατηγορείται ένας 28χρονος από το Μεσολόγγι που είναι προφυλακισμένος για τα επεισόδια έξω από το αστυνομικό μέγαρο στο Μεσολόγγι, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου(διαβάστε εδώ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας αποτυπώματα του νεαρού ταυτοποιήθηκαν στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σταλεί, μέσω ταχυδρομείου, στις αρχές του ίδιου μήνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ευτυχώς να εκραγεί, αφού στον έλεγχο της αλληλογραφίας ο φάκελος που περιείχε τη βόμβα κρίθηκε ύποπτος και εξουδετερώθηκε στη συνέχεια.
Από τη έρευνα της αστυνομίας  ταυτοποιήθηκε δαχτυλικό αποτύπωμα του προφυλακισμένου για τα επισόδεια και του αποδόθηκαν νέες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείται για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού - έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:




«Εξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.), στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστήριου Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο.
Ειδικότερα, το πρωί της 02-10-2014, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντοπίστηκε ο επίμαχος επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω την προηγούμενη ημέρα (01-10-2014).
Ο Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.
Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τόσο στην Αττική, όσο και στο νησί της Κω, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 28χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού - έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε Κατάστημα Κράτησης, καθώς την 30-10-2014 συνελήφθη στο Μεσολόγγι, γιατί εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.»