Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Με απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (15/1/2018)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ  ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και για παράβαση του νόμου για τα όπλα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου (σ.σ. Αστακού) για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα στο Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας με κυνηγετικό όπλο απείλησε 54χρονο ημεδαπό και τον 21χρονο γιό του και στη συνέχεια πυροβόλησε μια φορά τραυματίζοντας τον 21χρονο στην κοιλιά.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς



Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο 23χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Λιβύης και Συρίας, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού προχθές τα ξημερώματα είχαν παραβιάσει πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού στην Πάτρα και είχαν αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη σύλληψη των δυο αλλοδαπών  βρέθηκε στην κατοχή τους το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι ο υπήκοος Συρίας στερείται νόμιμων εγγράφων για την παραμονή του στη Χώρα μας.

Σύλληψη ημεδαπού  για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από φορτηγό ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού στο Αίγιο, ένα αλυσοπρίονο.
Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο αλυσοπρίονο βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Σύλληψη πέντε  αλλοδαπών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα και το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22, 23, 23, 24 και 28 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στην Χώρα μας.