Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

IN MEMORIAM. Γεράσιμος Τζάνος


Γράφει ο Πάνος Πουλής
Ομ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

Ένας μεγάλος υψιπετής λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης, Πρύτανης των καθηγητών Σωματικής Αγωγής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  και π. Προιστάμενος της Διεύθυνσης Σωματικής Αγωγής του εν λόγω Νομού. Ο  Μάκος Τζάνος  έφυγε από τη ζωή ,στις 4 Ιανουαρίου του Νέου Έτους 2018. πλήρεις ημερών και το Μεσολόγγι ο γενέθλιος τόπος του  και η γενέτειρά του έχασε ένα άξιο τέκνο της, ένα ευπατρίδη.
Ο εκλιπών ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μόνα του ενδιαφέροντα ο αθλητισμός  γενικά και η πολλή αγάπη του για το Μεσολόγγι , το οποίο λάτρευσε, με πάθος. Έχαιρε εκτιμήσεως και σεβασμού από την κοινωνία του Μεσολογγίου, από τους συναδέλφους του και τους μαθητές του.
Ο Μάκος ήταν άνθρωπος με ευγενή αισθήματα, αγάπη και καλοσύνη. Ήταν υπόδειγμα αξιοσύνης και εργατικότητας, προικισμένος με πολλές αρετές. Αξιοπρεπής ,έντιμος και πρόθυμος να βοηθήσει και να υπηρετήσει τον τόπο του με την εργατικότητά του και την προσφορά του στα πολλά έργα του που ο ίδιος δημιούργησε με τις σωματικές του δυνάμεις. Το πράσινο, η δενδροφύτευση ,τα αλσύλια, οι περιβαλλοντικοί χώροι και τόσα άλλα έργα. Οι ιδέες του συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ομορφιά της γενέτειράς του.



Υπηρέτησε  ως Καθηγητής Σωματικής Αγωγής σε πολλά σχολεία της περιφέρειας, εντός κα εκτός αυτής .Πάθος του ο κλασικός αθλητισμός, πέτυχε να εμφυτεύσει το αθλητικό ιδεώδες στους μαθητές του, που έδειχναν ξεχωριστή αγάπη γι αυτό, Αυτό το έδειξαν οι πετυχημένες οργανώσεις διεξαγωγής των σχολικών περιφερειακών αγώνων και άλλων παρεμφερών αθλητικών δραστηριοτήτων. Ήταν ενεργός,  οργανωτικός, μεθοδικός και αποφασιστικός, Οι ιδέες  του σε κάθε περίπτωση ήταν καρποφόρες.
Ένα άλλο στοιχείο γόνιμο της προσφοράς του για το Μεσολόγγι ήταν οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις των Βαΐων, που με επιτυχία διεξάγονταν, χάρις στις πολλαπλές ιδέες του μεγάλου μεσολογγίτη Μάκου Τζάνου.
Ο Γεράσιμος  έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο πικραμένος και ταλαιπωρημένος για πολλά προβλήματα που τον απασχολούσαν ,όπως και κάθε άνθρωπος στην πρόσκαιρη αυτή ζωή.

Αιωνία σου η μνήμη Αγαπητέ  Μάκο