Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη


Δέκα ημέρες συμπληρώθηκαν χωρίς να έχει προσδιορισθεί το αίτιο (αυτοχειρία ή δολοφονία) που οδήγησε στο θάνατο την 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη από την Κατοχή Μεσολογγίου, το πτώμα της οποίας βρέθηκε με εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς όμως άλλα τραύματα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της, στην παραλία Φωτμού στη ΒΑ πλευρά της Τριχωνίδας το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2018.
Η υπόθεση  έχει λάβει, κυριολεκτικά, διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ, καθώς μέχρι στιγμής τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά και τίποτε δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια προκειμένου, να δοθεί απάντηση στο ερώτημα εάν ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη ήταν συνέπεια αυτοχειρίας, εγκληματικής ενέργειας; ή ακόμη και ατυχήματος.
Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα της αστυνομικής έρευνας και σε αναμονή των αποτελεσμάτων, από την ιατροδικαστική εξέταση, εκτιμάται ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη είναι αποτέλεσμα αυτοχειρίας.




Το σημείο στην παραλία Φωτμού της λίμνης Τριχωνίδα που βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη
Αντίθετα, το οικογενειακό και στενό φιλικό περιβάλλον του θύματος γνωρίζοντας την ψυχοσύνθεση της, αποκλείει αυτή την εκτίμηση, δηλώνοντας, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη είναι αποτέλεσμα, εγκληματικής ενέργειας. Κι αυτό διότι όπως υποστηρίζουν «Η Ειρήνη αποκλείεται για οποιονδήποτε λόγο να αυτοκτονούσε και πολύ δε, περισσότερο με αυτόν τον τρόπο…».
Παράλληλα, με την αστυνομική έρευνα αυτό το δεκαήμερο, η υπόθεση έχει αποτελέσει αντικείμενο και δημοσιογραφικής έρευνας Αθηναϊκών ΜΜΕ στην κατεύθυνση της απάντησης του βασανιστικού ερωτήματος, «αυτοχειρία ή έγκλημα;»,  με παράθεση στοιχείων και μαρτυριών, σχετικά με την ιδιωτική ζωή του θύματος και της διαδρομής που ακολούθησε την τελευταία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη της, το απόγευμα των Θεοφανίων. Μια παράθεση, όμως, που πολλές φορές γίνεται αβασάνιστα και αβίαστα, με το αποτέλεσμα να είναι, αντίθετο του επιδιωκόμενου, καθώς πολλά από όσα μεταδίδονται, είτε δεν μπορούν να τεκμηριωθούν, είτε αλληλοαναιρούνται.
Επίσης «μερίδιο δημοσιότητας» από την όλη υπόθεση  διεκδικεί και ο ιδιωτικός ερευνητής Κ. Σπύρου ο οποίος με συνεχείς του δηλώσεις προβαίνει σε εκτιμήσεις, που στο σύνολό τους, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και κυρίως να έχουν έστω και ελάχιστη θετική συμβολή σε αυτή.
Σε αναμονή, λοιπόν, της ολοκλήρωσης της αστυνομικής και ιατροδικαστικής έρευνας που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και αξιολογώντας όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση το βέβαιο είναι ότι κάποιοι, για πολλά χρόνια  «δεν θα  έχουν ήσυχο ύπνο το βράδυ» από τις τύψεις που θα τους κυριεύουν, για την  συμπεριφορά τους, απέναντι στην Ειρήνη Λαγούδη. Μια συμπεριφορά που την οδήγησε στο θάνατο…

 Υ.Γ.: Ας δώσετε τη δέουσα προσοχή στην ανάρτηση στο Facebook της φιλολόγου Μαρίας Επ. Φωκά την παραμονή της κηδείας της Ειρήνης Λαγούδη όπου δίνεται έμμεση απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα:

 "Μην κλάψετε αύριο. Σωπάστε. 
Υπάρχουν άνθρωποι μικροί, αδύναμοι, ευκολόπιστοι, αθώοι. 
Ψάχνουν την αγάπη, την ασφάλεια, τη γαλήνη, το αποκούμπι και το πιστεύουν όπου το βρουν. Ακόμα και στον ψεύτη, τον κάλπη, τον αδίστακτο. 
Και δεν προλαβαίνουν να χαρούν ή να ζήσουν. Ντρέπονται την ευτυχία, γιατί νομίζουν πως τη χρωστούν. 
Είναι ευαίσθητοι άνθρωποι. Αέρινοι. Ευάλωτοι. Και ζουν ανάμεσά σας. 
Στους αναμάρτητους. Τους άμεμπτους. Τους νοικοκυραίους με τις ατσαλάκωτες ζωές και την υποδειγματική συμπεριφορά. Που έχουν την καταλαλιά στο στόμα και τον πάγο στην ψυχή. Που κρύβουν στον αγγελικό τους κόσμο το κουτσομπολιό και τη μικροπρέπεια. Που κλαίνε και δέρνονται στους τάφους που ανοίγουν και στη δυστυχία που σπέρνουν ως περιλυπόμενοι φίλοι, συγγενείς και «αδέρφια». 
Μην κλάψετε αύριο. Είστε ένας κρίκος ακόμη στην αλυσίδα του πόνου και της κόλασης. Ζείστε με τις τύψεις σας. Το μόνο έντιμο που μπορείτε να κάνετε. Και βγάλτε, επιτέλους, κάποτε, το σκασμό. 
Εν Ειρήνη ανάπαυσον..."