Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Κοινή δράση του εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα και Γυμνασίου Νεοχωρίου στα πλαίσια του «PlayUnified» των Special Olympics


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», Νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, συμμετείχε σε  μια υπέροχη και καινοτόμα δράση στα πλαίσια του προγράμματος «PlayUnified» των Special Olympics, με το Γυμνάσιο Νεοχωρίου.
Τιμητική η παρουσία του Πρέσβη ε.τ. και Προέδρου των SPECIAL OLYMPICS HELLAS κ. Διονύση Κοδέλλα  καθώς και της Γενικής Δ/ντριας κυρίας Άρτεμις Βασιλικοπούλου.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» που έχουν διακριθεί με μετάλλια στους αγώνες Special Olympics.  Τους νέους συνόδευσαν στελέχη και η Πρόεδρος του Εργαστηρίου, Διονυσία Σαμαντά.Οι νέοι  ενθουσιάστηκαν με τη δράση αυτή καθώς συμμετείχαν σε ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου με τους μαθητές του σχολείου και έφυγαν χαρούμενοι και εμψυχωμένοι. Η δράση αυτή σημείωσε επιτυχία και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στο θέμα της αναπηρίας και παράλληλα συνέβαλε και στη κοινωνικοποίηση των εκπαιδευομένων νέων μας.
«Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι νέοι με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ευχαριστούμε θερμότατα τους διοργανωτές των Special Olympics, που με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία στηρίζουν το έργο μας, καθώς και το Διευθυντή του Γυμνασίου Νεοχωρίου κ. Φώτη Σκληρό καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ελένη Αντζουλάτου για την υπέροχη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του εργαστηρίου.