Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

«Τα δώρα της Ειρήνης» Μια νέα χειρονομία αγάπης από τη «Διέξοδο». Μοίρασε τσάντες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη σε 150 οικονομικά αδύναμους μαθητές


Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα   έχει φέρει πάρα πολλούς γονείς  σε αδυναμία απόκτησης  των  σχολικών  ειδών που έχουν ανάγκη τα απιδιά τους για την παρακολούθηση των μαθημάτων.
Την αδυναμία αυτή έσπευσε για άλλη μια φορά να καλύψει η «Διέξοδος» αποστέλλοντας επιστολή στους διευθυντές των σχολείων  γνωστοποιώντας τους ότι το δυσάρεστο αυτό πρόβλημα θα το καλύψει  ή ίδια.
Έτσι μετά από υπόδειξη των δασκάλων  «μοίρασε   χαμόγελα»  σε 150 περίπου μαθητές των  Δημοτικών  Σχολείων του Μεσολογγίου προσφέροντάς τους  τσάντες με  όλα ανεξαιρέτως τα σχολικά είδη που τους ήταν αναγκαία.



Η χειρονομία αυτή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της αδικοχαμένης νεαρής  φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου που ήταν από τα πρώτα μέλη του "Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου" της "Διεξόδου" και που μια μέρα του Ιανουαρίου 2014 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στο εκεί Πολυτεχνείο, η εγκληματική συμπεριφορά ενός ασυνείδητου οδηγού λεωφορείου της έκοψε το νήμα της ζωής και την οδήγησε στα ουράνια.
Έκτοτε η «Διέξοδος» τιμώντας τη μνήμη της αριστούχου και χαρισματικής  αυτής κοπέλας με τη φλογερή ματιά και τη μεγάλη ευαισθησία,   καθιέρωσε  στη μνήμη της  μια χειρονομία αγάπης προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων συνοδευόμενη από την ευχή  να διακριθούν μεταξύ των άριστων  και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη και χαμόγελα.
Και για όσα χρόνια  θα υπάρχουν  φίλοι που θα ενισχύουν και θα υποστηρίζουν  το  κοινωφελές και πολιτιστικό έργο της «Διεξόδου» η «χειρονομία» αυτή της προσφοράς σχολικών ειδών  θα επαναλαμβάνεται  διότι   τόσο ο ιδρυτής όσο και οι συνεργάτες της «Διεξόδου»  πιστεύουν   πως   αν η Ειρήνη βρίσκονταν  σήμερα στη ζωή  θα έκανε   το ίδιο. Θα μοιράζονταν δηλαδή  τα πράγματά της  με όσους συμμαθητές της  δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.