Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

"Δάφνες"... για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου διεκδικεί ο Κ. Καραγκούνης

Ως διεκδίκηση "δάφνης" και μόνο για τη λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου μπορεί να εξηγηθεί το ακόλουθο δελτίο τύπου του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη:
"Επετεύχθη σήμερα Τετάρτη 11.09.19, να λειτουργήσει το 1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Πιο συγκεκριμένα ύστερα από ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης από την κα. Γούργαρη-Θεοδωράκη Γερασιμούλα (Μέμη), πρόεδρο της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πως κινδυνεύει να μην λειτουργήσει φέτος το σχολείο λόγω μικρού αριθμού μαθητών· ο κος Καραγκούνης μετέφερε το πρόβλημα αυτό στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας.  




Ο κος Καραγκούνης είχε άμεση επικοινωνία με την αρμόδια Υπουργό και κατέστη δυνατό να δοθεί άδεια λειτουργίας του σχολείου. Είναι πολύ σημαντικό που διασφαλίστηκε η λειτουργία του εν λόγω γυμνασίου και έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο που γέννησε δεκάδες καλλιτέχνες  το πολύτιμο έργο του."
Χωρίς να αμφισβητούμε τις ενέργειες του πρώην υπουργού και «πρώτου» σε ψήφους βουλευτή είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου καθώς η όποια παρέμβαση της υπουργού Παιδείας μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα έχει, σχετικά με τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι.
Κι αυτό διότι η σύσταση του συγκεκριμένου σχολείου έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος της απελθούσας δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου κάτι που έγινε πριν την διεξαγωγή των εκλογών αυτοδιοικητικών και εθνικών και συνεπώς η ευθύνη - ευρείας και με ένταση - ενημέρωσης γονιών και μαθητών επιμερίζεται κατά βάση και στους πρώην και στους νυν δημοτικούς άρχοντες, ώστε να υπάρξει ο ικανός αριθμός εγγεγραμμένων μαθητών, για να λειτουργήσει η Α΄ τάξη του σχολείου.
Μια ενημέρωση που από πλευράς δήμου δεν υπήρξε. Έτσι λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαν εγγραφεί λίγοι μαθητές και μόνο με τις άοκνες προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου κατέστη εφικτό να υπερκαλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών.
Επομένως γίνεται αντιληπτό, ότι η όποια βοήθεια της υπουργού Παιδείας είναι απόρροια της μικροπολιτικής αντίληψης που διέπει μερίδα ντόπιων αιρετών, μιας αντίληψης που δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι γίνεται «κοινωνός», ο συμπαθής Κώστας Καραγκούνης.