Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Νέος αντιδήμαρχος στο Μεσολόγγι ο Κώστας Μαστραπάς

Με αποφάσεις του Δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις και καθορίσθηκαν οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων του Δήμου για το έτος 2008.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις ανανεώθηκε η θητεία των αντιδημάρχων κ.κ. Γιώργου Μπαρμπαρίτσα και Ειρήνης Καρατσώρα – Νατσικώστα, ενώ στη θέση του κ. Γιάννη Κόντου ορίσθηκε αντιδήμαρχος ο κ. Κώστας Μαστραπάς.
Όσον αφορά τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, αυτές συνοπτικά καθορίζονται, ως εξής:
· Η εποπτεία των υπηρεσιών, ο έλεγχος των οικονομικών, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και προγραμματισμός(Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα κλπ.) και η λειτουργία της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου ανατέθηκαν στον κ. Γιώργο Μπαρμπαρίτσα.
· Οι τομείς των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων ανατέθηκαν στην κ. Ειρήνη Καρατσώρα – Νατσικώστα
· Η κατάρτιση και εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος, η καθαριότητα και το πράσινο, η εφαρμογή του σχεδίου πόλης και η εποπτεία των τοπικών συμβουλίων του δήμου ανατέθηκε στον κ. Κώστα Μαστραπά.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος μετά τον ορισμό των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους της παράταξης μας για τη γόνιμη και δημιουργική συνεργασία που είχαμε κατά τον πρώτο χρόνο άσκησης των καθηκόντων μας.
Πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε την εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος μας για το Μεσολόγγι του αύριο.
Ταυτόχρονα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σωρευμένα και χρόνια προβλήματα.
Παρά τις όποιες αντιξοότητες πιστεύω ότι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.
Έτσι με την εμπειρία του ενός χρόνου και σε απόλυτη συνεννόηση με τη δημοτική μας ομάδα καθορίσθηκαν οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.
Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Γιάννη Κόντο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πόλη ως αντιδήμαρχος. Η εμπειρία του, μας είναι χρήσιμη και στο επόμενο χρονικό διάστημα, από άλλη θέση θα κληθεί να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στη δημοτική μας αρχή.
Ευελπιστώ ότι το 2008 θα αποτελέσει ορόσημο για την αναπτυξιακή πορεία της Ιερής μας Πόλης».