"Θέσεις μάχης" λαμβάνουν στο Μεσολόγγι οι ιδιοκτήτες των πελάδων στην περιοχή της Τουρλίδας για να αποτρέψουν την κατεδάφιση αυτών, την προσεχή Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008.
Η κατεδάφιση αποφασίσθηκε με την αιτιολογία ότι οι πελάδες αυτές βρίσκονται σε ζώνη «αιγιαλού και παραλίας», μια αιτιολογία που δεν υιοθετούν οι κάτοικοι της περιοχής αφού όπως υποστηρίζουν «δεν νοείται αιγιαλός και παραλία σε δίαυλο λιμανιού, όπως είναι η περιοχή της Τουρλίδας».
Ανεξάρτητα το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες πελάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας του Μεσολογγίου για τα τελευταία 50 χρόνια.
Επίσης γεγονός είναι ότι οι ιδιοκτήτες των πελάδων δεν επεδίωξαν να αποκτήσουν κυριότητα δημόσιας γης αλλά για χρόνια κατέβαλαν ενοίκιο στο ελληνικό δημόσιο και ζητούν να τους παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης γης.
Δυστυχώς, αφενός με το πρόσχημα του «αιγιαλού και της παραλίας» και αφετέρου της δήθεν «περιβαλλοντικής προστασίας» κατέστη εφικτή από κάποιους ντόπιους γραφειοκράτες η λήψη της απόφασης για κατεδάφιση αυτών των «πελάδων», απειλώντας είτε προϊσταμένους είτε υφισταμένους.
Αληθεύει ότι για να κατεδαφιστούν οι πελάδες υποβλήθηκε ως μέσο πίεσης μήνυση για παράβαση καθήκοντος στον διευθυντή της ΔΕΣΕ Δυτικής Ελλάδας;
Στο πλευρά των ιδιοκτητών των πελάδων με δηλώσεις τους έχουν ταχθεί ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας για τον απλούστατο λόγο για το ότι δεν έχει εκπονηθεί σχέδιο για την επόμενη ημέρα της κατεδάφισης…και δεν ζητήθηκαν οι θέσεις Δήμου και Νομαρχίας για το θέμα. (διαβάστε Σεδώ)
Και ένα τελευταίο ερώτημα για τους δήθεν προστάτες του δημοσίου συμφέροντος: «Το Ελληνικό Δημόσιο πόσο έχει ζημιωθεί εξαιτίας της στάσης της τοπικής κτηματικής υπηρεσίας που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να εισπράττει τα ενοίκια; Και ξεκίνησε διαδικασίες διοικητικής αποβολής και κατεδαφίσεων; Πόσο θα κοστίσει η κατεδάφιση και που θα πάνε τα μπάζα;»
Κλείνοντας θα επαναλάβουμε το ερώτημα που είχαμε θέσει προ ημερών ποιος ενοχλούν αυτές οι εικόνες;