Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

"Νεκρώνει" το Μεσολόγγι την Παρασκευή για το Εφετείο

Κλειστές θα παραμείνουν την προσεχή Παρασκευή 11 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί και έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία σε διαφορετική πόλη από την πρωτεύουσα του νομού.
Για το ίδιο θέμα απέχουν εδώ και ένα μήνα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, του Αιτωλικού, του Αστακού, των Οινιάδων και της Μακρυνείας έχοντας στο πλευρό τους και τους δικαστικούς υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.
Παράλληλα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την επαναλειτουργία Εφετείου στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου θα συνεδριάσει εκτάκτως, την προσεχή Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008 στις 11 το πρωί, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Στην συνεδρίαση έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το θέμα, οι βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Δήμαρχοι και το σύνολο των φορέων του Μεσολογγίου.
«Καλούμε τους πολίτες του Μεσολογγίου να δώσουν δυναμικό παρών στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που απεργάζονται σχέδια τα οποία υποβαθμίζουν την Ιερή μας Πόλη.
Το θέμα της ίδρυσης Εφετείου σε πόλη διαφορετική από την Πρωτεύουσα του νομού αποτελεί «παγκόσμια» πρωτοτυπία και το μόνο που εξυπηρετεί είμαι μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα.
Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Μεσολογγίου θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα την Παρασκευή.
Χθες ήταν το ΤΕΙ, σήμερα είναι το Εφετείο και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου με την συρρίκνωση των κλινικών, αύριο τι;»
καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος για τον χαρακτήρα της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.