Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Ημερίδα για τη γλώσσα στο Ίλιον


Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με αντικείμενο την Ελληνική Γλώσσα διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιλίου, «Η Γλώσσα σήμερα. Όψεις και εκδοχές της σημερινής γλωσσικής πραγματικότητας» το θέμα της.
Στην ημερίδα εκτός των άλλων εισηγήσεις για το θέμα έκαναν οι συμπατριώτες μας Παναγιώτης Κοντός και Κώστας Καρκανιάς, ενώ σημαντική ήταν η οργανωτική συνεισφορά της Ελένης Χολέβα.
Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωναν ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο καθηγητής Νικήτας Παρίσης, ο ποιητής Νίκος Ζουδιάρης και ο εκπαιδευτικός Γιώργος Ζορμπάς με συντονιστές τις κυρίες Ιωάννα Γκόνη και Χαρούλα Μαυρίδη.


Πέρα των ομιλιών στην ημερίδα μικροί μαθητές απέδωσαν μουσικά και θεατρικά σκετς με θέμα την σχέση των μαθητών με την ελληνική γλώσσα.
Η ημερίδα αυτή με τον έντονο «μεσολογγίτικο» χαρακτήρα συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Δήμο Ιλίου, τον Οργανισμό για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας και το περιοδικό «Ιλίου Φαεινότερον» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ίλιον και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.