Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Οι κινηματογραφικές προβολές της εβδομάδας σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

  • Σε Αγρίνιο

O Δημοτικός κινηματογράφος "Άνεσις" από την Πέμπτη 24-1-2008 θα προβάλει την ταινία:
ΤΖΟΝ ΡΑΜΠΟ
John Rambo IV

Ένας θρυλικός ήρωας επιστρέφει και η περιπέτεια δράσης αποκτά ξανά όνομα: Τζον Ράμπο. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε γράφει, σκηνοθετεί, υπογράφει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί στην τέταρτη συνέχεια της ιστορικής σειράς ταινιών δράσης. Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του "Rocky", ο Σταλόνε υπενθυμίζει στο κοινό τι πάει να πει καθαρόαιμη ταινία δράσης με ωμή βία και γερές δόσεις αδρεναλίνης. Ο Τζον Ράμπο μπορεί να ζει στη ζούγκλα αλλά δεν είναι πλέον στην ενεργό δράση. Αντιθέτως, προτιμά να κάνει μεταφορές με το πλοίο του στον ποταμό Σάλουιν. Όταν τον προσεγγίζει μια ομάδα πρεσβευτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να τους οδηγήσει στην περιοχή όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ο Ράμπο δέχεται απρόθυμα. Όταν όμως η ομάδα εξαφανίζεται, αναγκάζεται να πολεμήσει για άλλη μια φορά μόνος εναντίον όλων. My name is Rambo. John Rambo.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σιλβέστερ Σταλόνε
ΠΑΙΖΟΥΝ : Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζούλι Μπενζ, Μάθιου Μάρσντεν, Γκράχαμ Μακ Τάβις
ΠΡΟΒΟΛΕΣ :Καθημερινά 7.30 μ.μ & 9.30 μ.μ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

  • Σε Μεσολόγγι

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου την Κυριακή και Δευτέρα 27 και 28 Ιανουαρίου στο Τρικούπειο προβάλει το ντοκιμαντέρ:

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ - EARTH

Η ταινία με τον Ήλιο οδηγό, καταγράφει ένα αληθινά παγκόσμιο ταξίδι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Από την ζέστη της ερήμου Καλαχάρι, στην παγωμένη Αρκτική και στους αχανείς ωκεανούς. Και έτσι η ζωή στη Γη συνεχίζεται. Μία ιστορία που παίζεται δισεκατομμύρια φορές την ημέρα, 365 φορές τον χρόνο - καθώς η Γη διασχίζει τις εποχές και κάθε ζωντανό πλάσμα υποκλίνεται στη δύναμη του Ήλιου. «Καμία ταινία δεν έχει συλλάβει αυτήν την επική οπτική της ζωής ενός ολόκληρου πλανήτη... Καμία δεν την έχει διηγηθεί με έναν τόσο συναισθηματικό και συγκλονιστικό τρόπο, με τη ζεστασιά αληθινών ζώων – χαρακτήρων. Μέχρι σήμερα...».
Μια παραγωγή που κράτησε περισσότερα από πέντε χρόνια, με γυρίσματα σε 200 τοποθεσίες από 40 διαφορετικά συνεργεία που διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες για πολλούς λόγους. Τα μέλη της αποστολής κατάφεραν να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα όρια και να θέσουν πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους. άλλωστε χωρίς θυσίες ποτέ δεν έγινε κάτι πραγματικά μεγάλο!
Τα λόγια ενός εκ των δημιουργών που εξέφρασε το φόβο πως όσα καταγράφονται στην ταινία έχουν τεράστια αξία μιας και σε 20 χρόνια δεν θα υπάρχουν είναι πραγματικά σοκαριστικά και δείχνουν το δρόμο σε μια περίοδο προσπάθειας να αφυπνιστεί η οικολογική συνείδηση του ανθρώπου. Αν όχι το καλύτερο, σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο, άρτιο και εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ φύσης που είδαμε ποτέ, φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στην Ελλάδα των πυρκαγιών και των καταστροφών της χλωρίδας και πανίδας.

Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία-σενάριο: Άλαστερ Φόδερτζιλ και Μαρκ Λάινφιλντ

Αφήγηση: Μυρτώ Αλικάκη

Πρωταγωνιστεί: Ο Πλανήτης Γη !!!

Διάρκεια: 98’ Ώρες Προβολής: 7-9 & 9-11 μ.μ.