Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ε!!! όχι και τιμητές οι απόντες...

Όταν ως MessolonghiNews κάναμε τον αγώνα μας (και συνεχίζουμε να κάνουμε) για την επανίδρυση του Εφετείου στην πόλη του Μεσολογγίου και όταν εμείς φωνάζαμε ότι «ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ» κάποιοι δήθεν «μεσολογγίτες» ήταν παντελώς ΑΠΟΝΤΕΣ.
Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα επιδιώκουν να φορέσουν το μανδύα του «μπροστάρη» και του «τιμητή».
Κι αυτό διότι αυτούς τους ΥΠΕΡμεσολογγγίτες δεν τους είδαμε ούτε στην Αθήνα, ούτε στον Εύηνο, ούτε στο Αντίρριο…
Από την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου που δημοσιεύουμε παρακάτω κρατάμε ως το μόνο θετικό την κριτική που ασκείται στον κ. Σταμάτη, για τις πρόσφατες δηλώσεις του, αναφορικά με το ζήτημα του Εφετείου χωρίς φυσικά να υιοθετούμε τα "περί εχθρού" κλπ....
Τα υπόλοιπα και ειδικά η εισαγωγή για εμάς είναι άστοχα και κυρίως δεν συμβάλουν στην στρατηγική για την Επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου:
"16 Σεπτεμβρίου 2008!!!
ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τη πόλη του Αγρινίου.
Είναι η ημέρα που είχε ορισθεί για τα εγκαίνια της ίδρυσης και λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Ελλάδας.
Αντί όμως εγκαινίων η Κυβέρνηση ατάκτως υπαναχωρεί, αποσύρει το «έτοιμο» για δημοσίευση «πολύπαθο» προεδρικό διάταγμα και ουσιαστικά ματαιώνει την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, αφού μεταθέτει στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον την συζήτηση για τα Εφετεία στη Χώρα μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου πάνω από 20 χρόνια διεκδικεί δυναμικά και αγωνιστικά την επανίδρυση του Εφετείου με έδρα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, τη πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας.
Διεκδικώντας την επανίδρυση του Εφετείου, ταυτόχρονα προέβαλε με πειστικότητα τις θέσεις και τα επιχειρήματά του, που συνηγορούσαν στην εκ μέρους της Πολιτείας αποδοχή του αιτήματος του λαού της περιοχής μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση του οφειλόμενου Χρέους και της τιμής στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Ο αγώνας μας ήταν πολύμηνος, ανηφορικός, βασανιστικός, ενίοτε αδιέξοδος και το κυριότερο εξοντωτικός οικονομικά για τα μέλη μας.
Στον αγώνα μας αυτό δεν είμαστε μόνοι.
Είχαμε τη συμπαράσταση του λαού και των φορέων της πόλης μας, αλλά κυρίως είχαμε τη στήριξη όλων των Δημάρχων των περιοχών από ορεινή Ναυπακτία μέχρι Αστακό με επικεφαλής τους Δημάρχους Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιάδων – Χάλκειας και Ναυπάκτου.
Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεών μας, πέραν της 10μηνης απεργίας μας, προχωρήσαμε σε καταλήψεις δρόμων, γεφυρών και κτηρίων και επιδιώξαμε με κάθε τρόπο ο αγώνας μας να γίνει ευρύτερα γνωστός, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας τους ψεύτικους φίλους μας και τους φανερούς εχθρούς του αγώνα μας.
Ένας από αυτούς που προσπάθησαν, δρώντας στο προσκήνιο, αλλά κυρίως και στο παρασκήνιο να ιδρυθεί το Εφετείο στο Αγρίνιο, συμβάλλοντας έτσι με το πιο ιταμό και προκλητικό τρόπο στη τέλεση του επιχειρούμενου σε βάρος της Ιερής μας Πόλης εγκλήματος είναι ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Ν.Δ. και πρώην Νομάρχης Αιτωλ/νίας κύριος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ.
Ο κύριος Σταμάτης, αφού πολλές φορές με προκλητική έπαρση εδήλωσε την ιδική του συμβολή στη «βεβαία» ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο, καλώντας μάλιστα τους συντοπίτες του στα εγκαίνια της 16ης Σεπτεμβρίου, μετά την οριστική ματαίωση της ίδρυσης ΕΦΕΤΕΙΟΥ στο Αγρίνιο, προσγειώθηκε ανωμάλλως, εκδηλώνοντας μάλιστα εκτός των άλλων απώλεια ψυχραιμίας, μικροψυχία και εμπάθεια.
Ο κύριος Σταμάτης, κρίνοντας εξ ιδίων τ’ αλλότρια επιχειρεί με όρους πολιτικής συνωμοσιολογίας, να ερμηνεύσει τα γεγονότα και επιτίθεται κατά πάντων, αλλά κυρίως κατά συναδέλφων του βουλευτών, που δεν κατονομάζει, για να τους καταλογίσει ευθύνες για τη ματαίωση της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο.
Αναφέρει μάλιστα ότι ορισμένοι από τους βουλευτές που παίρνουν χιλιάδες σταυρούς στο Αγρίνιο ενήργησαν με τρόπο ώστε να χαθεί για το Νομό Αιτωλ/νίας ένα μεγάλο έργο, όπως είναι το Εφετείο Αγρινίου.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφρυσύνην».
Θα πρέπει κάποιος να υπομνήσει στον κ. Σταμάτη, ότι και αυτός παίρνει χιλιάδες σταυρούς απ’ την επαρχία Μεσολογγίου, Ναυπακτίας κλπ., αλλά ενεργώντας βλαπτικά για τις περιοχές αυτές και κυρίως μη τιμώντας την προτίμηση των ψηφοφόρων του, κατέστη και επίορκος, καταρρακώνοντας με το πιο ξεδιάντροπο και αγοραίο τρόπο το θεσμικό του ρόλο.
Ισχυριζόμενος ο κύριος Σταμάτης ότι με τις ενέργειες των Μεσολογγιτών και άλλων συνοδοιπόρων τους, εχάθει για το Νομό Αιτωλ/νίας ένα μεγάλο έργο, όπως είναι το ΕΦΕΤΕΙΟ, αποκαλύπτει την αντίληψη και τον τρόπο σκέψης που έχει ο ίδιος, αλλά και άλλοι πολιτικοί προερχόμενοι απ’ το Αγρίνιο για τα πραγματικά και ζωτικά προβλήματα και τις θεσμικές λειτουργίες του Νομού.
Αλήθεια κύριε Σταμάτη η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου δεν ανήκει στο Νομό Αιτωλ/νίας;;
Αν συναινούσατε τόσον εσείς, όσον και οι άλλοι συνοδοιπόροι σας να πράξει η Πολιτεία το αυτονόητο: Να ιδρύσει το Εφετείο στη πρωτεύουσα του Νομού, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, θα είχε χαθεί αυτό το μεγάλο έργο για το Νομό;;
Ο κύριος Σταμάτης βεβαίως «περί άλλα τυρβάζει» και μάλιστα σκόπιμα αποκρύπτει ότι μεγάλη συμβολή στη ματαίωση της ίδρυσης Εφετείου είχε πέρα απ’ τον αγώνα μας και η αποκάλυψη του συντελεσθέντος ποινικού αδικήματος εκ μέρους των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ήταν η μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού μας Συλλόγου κατά των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου και κατά παντός άλλου συνεργού ή ηθικού αυτουργού για τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης και της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, αφού μέσω αυτής (μηνύσεως) καταγγέλθηκε η ενέργεια να εξαπατηθεί το ΣτΕ κατά τη διαδικασία της νομοτεχνικής επεξεργασίας του Π.Δ. για την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο.
Στη δίκη αυτή των υπαιτίων ο κύριος Σταμάτης θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης, ή μήπως θα έπρεπε να παραπεμφθεί κι αυτός ως ηθικός αυτουργός;
Κύριε Σταμάτη με τη συμπεριφορά που επιδείξατε στην υπόθεση του Εφετείου, αυτοανακηρυχθήκατε επίσημος εχθρός της Ιερής μας Πόλης και ανεπιθύμητος για τους κατοίκους της.
Με τις κατάπτυστες, ανίερες, ιταμές και προκλητικές πράξεις και δηλώσεις σας έχετε καταγραφεί στη συνείδηση των Δικηγόρων του Μεσολογγίου ως ελάχιστος για να σηκώσετε το βάρος της θεσμικής σας αποστολής.
Ο καθένας εισπράττει τα επίχειρα των πράξεών του.
Οι δικηγόροι της Ι.Π. Μεσολογγίου αγωνίσθηκαν να υπερασπίσουν την αξιοπρέπειά τους και ν’ αξιώσουν τον απαιτούμενο σεβασμό της Ι.Π. Μεσολογγίου.
ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι" .

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου – «απάντηση» στις δηλώσεις του Δημήτρη Σταμάτη το ύφος της οποίας σε κάθε περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό.
Ως MessolonghiNews για τους λόγους που αναφέρουμε στην αρχή της ανάρτησης επιφυλαχθήκαμε να τη δημοσιεύσουμε.
Όμως επειδή στα το είχαμε υποσχεθεί και πολύ περισσότερο για την αποφυγή δημιουργίας «σεναρίων» προβαίνουμε στη δημοσίευση.
Τέλος αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου για την επιστολή η αλήθεια είναι ότι αποδοκίμασε το ύφος της.