Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Προ των ευθυνών τους θέτει τους βουλευτές το ΕΚ Μεσολογγίου για το Ασφαλιστικό


Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις ζητά με επιτολή του στους Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου. Στην επιστολή γίνεται λόγος για επιστροφή στο μεσαίωνα που θα φέρουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και τονίζεται ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν οι βουλευτές.

Ακολουθεί η επιστολή:


"Κύριοι βουλευτές
Όπως γνωρίζετε η οικονομική και κοινωνική κρίση καθώς και ο εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας που επιβάλλεται με τα μέτρα της Τρόικας στην χώρα μας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών σε ανασφάλεια και εξαθλίωση. Οι άμεσα δραματικές συνέπειες στο οικογενειακό εισόδημα, η συρρίκνωση των αντοχών των μικροσυνταξιούχων και η ορατή απουσία αναπτυξιακής προοπτικής για τον τόπο, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης, απόλυτης φτώχειας και απρόβλεπτων εκρήξεων και ανατροπών. Στο ζοφερό αυτό τοπίο η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν:
· Στην υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου, κοινωνικού, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
· Στην περιφρούρηση των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης με το χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροαπαλλαγής και των χαριστικών ρυθμίσεων.
· Στην ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας των ταμείων.
· Στην ενίσχυση των ελεγκτικών οργάνων με απαραίτητο προσωπικό.
· Στην επιστροφή των λεηλατημένων από το κράτος και τις τράπεζες αποθεματικών.
· Στην απόσυρση του νόμου για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
· Στην πλήρη και σταθερή και αξιοπρεπή εργασία με μισθούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για όλους και όλες.
Κύριοι Βουλευτές
Σας καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πείτε ένα ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που επαναφέρουν έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στη χώρα μας.


Το Δ.Σ."