Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Θ. Σώκος: "Σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα η καθαριότητα της ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων"


Την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΣΕ κλπ.) για τον καθαρισμό των πρανών της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από σκουπίδια και ξερά χόρτα ζητά ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος με επιστολή του στον ΓΓ της ΠΔΕ, Τάσο Αποστολόπουλο.
Στην επιστολή του ο κ. Σώκος επισημαίνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει για πρόκληση πυρκαγιάς με ανυπολόγιστες ίσως συνέπειες και τονίζει ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας θα συνδράμει τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ακολουθεί η επιστολή του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας:
«Κύριε Γενικέ,
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου του Νομού μας, μήκους 365 χιλιομέτρων, βρίσκεται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να συναντάμε εικόνες ντροπής.
Εκτός από αυτήν την απαράδεκτη εικόνα η συσσώρευση σκουπιδιών, πλαστικών αντικειμένων και ξηρών χόρτων δημιουργεί σε πλείστα όσα σημεία επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών, εν δυνάμει καταλύτες περιβαλλοντικής και οικιστικής καταστροφής, φαινόμενα που βιώσαμε και πρέπει να εξαλείψουμε.
Κύριε Γενικέ,
Επειδή το ζήτημα αυτό απασχολεί, προβληματίζει και δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις σε όλους μας, παρακαλώ να επιμεληθείτε προσωπικά, ώστε να ενεργοποιηθούν οι οικείες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ) για τον καθαρισμό του Εθνικού οδικού δικτύου, κυρίως δε του Άξονα Αντιρρίου-Άρτας ο οποίος διασχίζει το Νομό σε μήκος 140 χιλιομέτρων, από το οποίο διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τη βελτίωση και τον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου, η κατάσταση του οποίου προσβάλλει την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.»

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας αφού η κατάσταση στον οδικό άξονα της «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» είναι επιεικώς απαράδεκτη παρόλο που βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου και κυρίως διότι δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν καταστροφικές πυρκαγιές ξεκίνησαν από τα πρανή της εθνικής οδού.