Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Γιορτή της Ανακύκλωσης" το Σάββατο 25/6 στο Μεσολόγγι


Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου «Ανακύκλωσε. Δράσε μη μένεις θεατής!»  και ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνουν τη γιορτή της Ανακύκλωσης, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
             6:00-10:00 μ.μ.  : Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
             8:30-10:00 μ.μ.: Θεατρικό δρώμενο για την υπερκατανάλωση και την ανακύκλωση, προβολή βίντεο, παρουσίαση δράσεων των προγραμμάτων Aνακύκλωσης, Ecomobility-οικολογική μετακίνηση  και πολιτιστικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου. 



Στη «Γιορτή της Ανακύκλωσης» συμμετέχουν: η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – Ε.Ε.Α.Α (www.herrco.gr), η Εταιρία Ανακύκλωσης λαμπτήρων και ηλεκτρικών συσκευών (www.elecrocycle.gr),     η “HELMEPA” (www.helmepa.gr), τo δίκτυο “MΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS” (www.medsos.gr), η εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών “ΑΦΗΣ” (www.afis.gr)  και  το “Xαμόγελο του παιδιού” (www.xamogelo.gr)
Στο κάλεσμα των οργανωτών της δράσης σημειώνεται επίσης:
«Αν θέλετε πάρτε μαζί σας:
             Συσκευασίες που ανακυκλώνονται στους μπλε κάδους! Επίσης χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες και ελάτε να τα ανακυκλώσουμε στους ειδικούς κάδους! 
             Παιδικά ρούχα που δε χρειάζεστε, καθαρά και σε καλή κατάσταση για να επαναχρησιμοποιηθούν από το «Χαμόγελο του παιδιού»
             Και οπωσδήποτε… Όρεξη και κέφι για να συμμετάσχετε στις οικολογικές δραστηριότητες.»