Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

«Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του R. Bach παρουσιάζεται σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό


Από την περυσινή θεατρική παρουσίαση  του έργου  "Αχ λώων" από τους μικρούς μαθητές

Το έργο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του R. Bach, παρουσιάζουν στις 29 και 30 Ιουνίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και στις 2 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Αιτωλικού, οι «Παιδικές Θεατρικές Συναντήσεις».
Το διασκευασμένο έργο δουλεύτηκε από 40 παιδιά της Α/θμιας Εκπαίδευσης κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2011 με εμψυχωτές παιδαγωγούς και μουσικό.
Στόχος των «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» οι οποίες πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Μεσολογγίου, είναι η επικοινωνία των παιδιών με το σώμα τους και την ποιοτικότερη έκφραση των συναισθημάτων τους.
Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι η απόδοση ενός έργου από την πλευρά της μνήμης αλλά η κατανόηση των ιδεών και η έκφρασή τους με βιωματικό τρόπο από τα παιδιά σε επίπεδο ομάδας. Με τον σκοπό αυτό και την πίστη ότι η τέχνη μέσα από το συμβολισμό φτάνει εκεί όπου οι ορθολογιστικοί δρόμοι σταματούν, ολοκληρώνουμε τη δεύτερη χρονιά των «Παιδικών Θεατρικών Συναντήσεων» με το γλάρο Ιωνάθαν.
Ένα έργο που το αντιπροσωπευτικό του μήνυμα είναι: «πέτα ψηλά,     πέτα χίλια μίλια μακριά, πέτα για να συναντήσεις τα όνειρα που άφησες στις ακροθαλασσιές...».