Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τα προϊόντα του Μεσολογγίου στις Ασιατικές αγορές


Πρωτόγνωρες προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Βιετνάμ, τη χώρα των 85 εκατομμυρίων  κατοίκων, δρομολογούνται μετά την απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης, της Διπλωματικής  Αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρέσβη του Βιετνάμ,  στις 17&18 Ιουνίου, στο Μεσολόγγι.
Η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί σε δυο πεδία. Στο πεδίο του πολιτισμού και σ' εκείνο των εμπορικών ανταλλαγών, κυρίως σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο λάδι και την ελιά.




Ήδη, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης αποδέχθηκε πρόταση του Πρέσβη του Βιετνάμ για επίσκεψη στη χώρα του, αντιπροσωπείας του δήμου, της ΕΑΣ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας και επιχειρηματιών της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς, η οποία θα περιλαμβάνει και αδελφοποίηση με δήμο του Βιετνάμ, ανάλογης ιστορικής σπουδαιότητας με το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στη συνεργασία των δυο πλευρών και στον συντονισμό των επαφών διαδραματίζει το Γραφείο Επιχειρηματικότητας που έχει συσταθεί στο δήμο Μεσολογγίου, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Μανώλης Τερζάκης.