Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το ΔΣ του "Παναγία Ελεούσα" αρνείται τη διάθεση της πισίνας στους νέους του Μεσολογγίου


Με απόφασή του το ΔΣ του Παναγία Ελεούσα
δεν διαθέτει την πισίνα του  ναυταθλητικού κέντρου
στο κοινό του Μεσολογγίου

Ανοιχτή επιστολή στο ΔΣ του Εργαστηρίου "Παναγία Ελεούσα"

Πριν από λίγο καιρό και με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα ότι έχει γίνει πρόταση προς εσάς να επιτρέψετε την χρήση της πισίνας που έχετε στην Πλώσταινα Μεσολογγίου προκειμένου να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά κολύμβηση αλλά και να προπονούνται αθλητές της πόλης μας σε αυτή. Και για να καταλάβετε πόση ήταν η χαρά μου όταν το άκουσα, σας ενημερώνω ότι , είμαι πατέρας ενός εξάχρονου κοριτσιού που λόγω της μεγάλης της αγάπης για την κολύμβηση αναγκάζομαι να την πηγαίνω σχεδόν καθημερινά στην πισίνα του Αγρινίου.
Επίσης να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι ο μοναδικός, υπάρχουν πολλοί αθλητές από την πόλη μας που μεταβαίνουν καθημερινά με τους γονείς τους στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα για να προπονηθούν, αλλά αναρωτηθείτε  και πόσα ακόμη παιδιά λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών τους ή για άλλους λόγους, δεν έχουν αυτή την επιλογή. Επίσης να σας ενημερώσω ότι η Πόλη μας παρόλο που ποτέ δεν είχε πισίνα, είχε και έχει αθλητές που διαπρέπουν σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά εκπροσωπούν την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Και μετά από όλα αυτά τα ευχάριστα μαθαίνω ότι παρόλο που ο ίδιος ο νομικός σας σύμβουλος, σας έκανε την πρόταση για την χρήση της πισίνας, αρνηθήκατε με το αιτιολογικό  ότι δεν το επιτρέπει το καταστατικό σας.



Αγαπητές κυρίες θα ήθελα να μου δώσετε μια απάντηση και επικαλούμαι την ιδιότητά σας όχι σαν μέλη του Δ.Σ. αλλά την ιδιότητα της μητέρας, πώς θα διαχειριζόσασταν εσείς ένα μικρό παιδί και τί θα του λέγατε όταν από το περιβάλλον του έμαθε να υποστηρίζει το μεγάλο έργο σας, να πηγαίνει να αγοράζει δώρα από το κατάστημα του συλλόγου σας, να βλέπει στο σπίτι μας πολλά αντικείμενα που κατασκευάστηκαν από τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, να πηγαίνουμε στις καταπληκτικές και πολύ συγκινητικές παραστάσεις σας, μέλος της οικογενείας μου να πληρώνει την ετήσια συνδρομή του στο σύλλογό σας, να επισκέπτεται με το νηπιαγωγείο της το σχολείο σας με δώρα και πολύ αγάπη, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ. Αλλά και να μην υπήρχαν όλα τα παραπάνω σαν μητέρες πως θα βλέπατε την μετάβαση καθημερινά του παιδιού σας  80 ή 100 χιλιόμετρα με την ανάλογη ταλαιπωρία –επικινδυνότητα-έξοδα;
Στο επίσημο site του συλλόγου σας , η πρόεδρος στο χαιρετισμό της  χρησιμοποιεί  την φράση «Κώδικα Αξιών Ηθικής και Δεοντολογίας». Εξηγείστε μου ποια δεοντολογία επιτρέπει στους δύσκολους καιρούς  που περνάμε να αρνείστε μια τέτοια πρόταση? Ποια δεοντολογία απαγορεύει στα παιδιά μας/σας να μάθουν  σωστό και καλό κολύμπι? Αλλά και ποια δεοντολογία προτρέπει τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και από την άλλη να τους το απαγορεύει;
Η πισίνα βέβαια είναι ιδιοκτησία του συλλόγου σας και σίγουρα έγινε με πολύ προσπάθεια  και κόπο από εσάς, πλην όμως εξ όσων γνωρίζω μέχρι σήμερα δεν την έχετε λειτουργήσει, -υποθέτω λόγω του  κόστους λειτουργίας της που είναι πολύ μεγάλο-,  κόστος το οποίο θα το αναλάμβαναν οι γονείς των παιδιών και ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου. Και όχι μόνο το κόστος της πισίνας αλλά και άλλες εργασίες (κόψιμο χορταριών, συντήρηση αύλειου χώρου κ.τ.λ), δηλαδή θα λυνόταν και μάλιστα προς όφελός σας, το θέμα του κόστους λειτουργίας της. Ενώ βέβαια επιτέλους θα μπορούσαν να κάνουν χρήση της πισίνας τα παιδιά του συλλόγου σας, για τις ανάγκες των οποίων πρωτοκατασκευάστηκε.
Μετά τα πιο πάνω που σας ανέφερα, πραγματικά αδυνατώ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΏ την στείρα –όπως αποδεικνύεται- άρνησή σας, να παραχωρήσετε τη χρήση της πισίνας σας ΚΑΙ στα παιδιά των πολιτών αυτής της άμοιρης πόλης.
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μάθω τους λόγους (και εννοώ τους πραγματικούς) για τους οποίους ΚΑΙ εσείς ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ (όπως έπραξαν και πολλοί άλλοι στο παρελθόν) εμποδίζετε την πραγματοποίηση ωραίων και καλών ιδεών για την πόλη, τους πολίτες και για τη βελτίωση της ζωής μας;
Κυρίες μου, είμαι πεπεισμένος ότι εκπροσωπείτε  τον πιο σημαντικό σύλλογο κοινωνικού χαρακτήρα στο νομό μας  γι αυτό περιμένω από εσάς, να σκέφτεστε πρωτίστως  συλλογικά, κοινωνικά και με την ίδια αγάπη για όλους, γιατί είναι κρίμα ένας τέτοιος Σύλλογος να χαρακτηρίζεται (διότι δυστυχώς απογοητεύσατε πολλούς συμπολίτες μας)  από τέτοιες αποφάσεις.
Γιάννης Παπαδεογεώργος