Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η "Διέξοδος" μεγαλώνει! Εγκαινιάζει η Πολιτιστική Βιβλιοθήκη του Μουσείου

Τα Εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ από τον θεατρολόγο Κώστα Γεωργουσόπουλο

Μία νέα εστία πολιτισμού γεννιέται στo Μεσολόγγι, μέσα από τα σπλάχνα της «Διεξόδου».

Πρόκειται για μια πολιτιστική βιβλιοθήκη που ξεκινάει την λειτουργία της με δύο χιλιάδες ανεκτίμητης αξίας «ψυχές» βιβλίων, μέσα σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο επί της οδού Ράγκου 5 στο Μεσολόγγι.

Τα Εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ από τον θεατρολόγο Κώστα Γεωργουσόπουλο

Σε ένα εξαιρετικό κτίσμα του 1868, με πάμπολλα στοιχεία του παλιού Μεσολογγίου σε κάθε του γωνιά. Ένα κτίσμα την μακροχρόνια χρήση του οποίου ευγενικά δώρισε στη "Διέξοδο" ο φίλος της, κύριος Σωτήρης Σπαντιδέας.

Το μοντέρνο βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το κλασσικό ενώ ταυτόχρονα η ζεστασιά του φιλοδοξεί να κερδίσει τους βιβλιόφιλους, τους ερευνητές και τους μελετητές που ενδιαφέρονται για την ιστορία της Ιερής Πόλης που είναι ο ένας τομέας προσανατολισμού της βιβλιοθήκης.

Ο δεύτερος τομέας προσανατολισμού της είναι τα βιβλία που σχετίζονται με Μουσεία, Πινακοθήκες, Αρχαιολογικούς χώρους, Καλλιτέχνες, Μουσική, Χορό, Θέατρο, Κινηματογράφο, Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Φωτογραφία, Διαφήμιση, Διακόσμηση, Αρχιτεκτονική, Αγιογραφία, Περιβάλλον ή λευκώματα Τέχνης και Πόλεων.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο έχει οργανωθεί και θα λειτουργεί τμήμα πολιτιστικών αρχείων καθώς επίσης και εικαστικών εργαστηρίων.

Η επετειακή χρονιά των 15 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος», σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη δραστηριότητά της που την έχει καθιερώσει σαν φάρο Πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα και αναγνωρίσιμη σε ολόκληρη τη χώρα, έρχεται να προσθέσει έναν όροφο πολιτισμού στην Ιερή Πόλη.

"Για τον ιδρυτή και τους συνεργάτες του Κοινωφελούς Ιδιωτικού Πολιτιστικού Οργανισμού «Διεξόδος» θα είναι ιδιαίτερη τιμή και εξαιρετική η χαρά να σας υποδεχθούν και στον νέο χώρο που δημιούργησαν." σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση για τα εγκαίνια της πολιτιστικής βιβλιοθήκης.