Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σελίδες του ημερολογίου... Της ανακολουθίας λόγων και έργων σχετικά με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Γράφει ο Δημήτρης Τουμαράς

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

 

Στις 24/9/14 ο αν. Yπουργός Yγείας κος Γρηγοράκος , στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο σεβ. Μητροπολίτης Αιτ/νιας, δεσμεύτηκε για προσλήψεις ιατρών όταν βγει προκήρυξη μόνιμων θέσεων, προκήρυξη τριών επικουρικών ιατρών άμεσα καθώς και την επιστροφή του καρδιολόγου που μετακινήθηκε προς το Αγρίνιο. Επίσης δήλωσε ότι τα χρήματα για τη μεταφορά του αξονικού έχουν σταλεί ήδη στην 6η Υ.ΠΕ (δείτε δελτίο τύπου κου Καραπάνου 24/9, ανακοίνωση Συλλόγου 26/9).

Στις 23/10 (ένα μήνα μετά!!!) βγήκαν δημοσιεύματα στο τύπο για την επιτυχή παρέμβαση του κ Σαλμά στο Υπουργείο για να δοθούν τα χρήματα για τη μεταφορά του αξονικού!!!

Στις 30/10 το Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτ/νιας αποφάσισε να προσλάβει γιατρούς με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Η αμοιβή αυτών όπως και των επικουρικών γίνεται από ιδία έσοδα του νοσοκομείου (δηλ. έσοδα από περιουσία, εισιτήρια επισκέψεων, οφειλές ταμείων κλπ).Και αφού τα ταμεία δεν πληρώνουν, οι περιουσίες είναι συγκεκριμένες, τι μένει; Η αύξηση της συμμετοχής τόσο μέσω εισφορών όσο και η «επίσκεψη» στα ταμεία του νοσοκομείου.

 

Στις 3/11 ο κος Γρηγοράκος έδωσε συνέντευξη τύπου στον alpha 989 , στην οποία δήλωσε την ανεπάρκεια των διοικήσεων και ζήτησε την παραίτηση τους(απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα υπάρχουν και στη σελίδα του Υπουργείου Υγείας).

Στις 6/11 βγήκε προκήρυξη για 3 θέσεις επικουρικών καρδιολόγων στο νομό( 2 για Αγρίνιο και 1 για Μεσολόγγι) όταν από τους 11 καρδιολόγους υπάρχουν μόνο 4 και ο ένας έχει υποβάλει και αυτός παραίτηση. Επίσης λήγει σε ένα μήνα και η θητεία του επικουρικού στο Αγρίνιο (δείτε και τις δηλώσεις στο τύπο από κ.κ. Σαλμά και Καραγκούνη).

Στις 10/11 ο ανεπαρκής ( κατά τον πολιτικό του προϊστάμενο κο Γρηγοράκο) κος Κυριακόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου όπου παρουσίασε το «επιχειρησιακό πλάνο» για το νοσοκομείο .

Στις 11/11 ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για τις ενέργειες του που παραβαίνουν το νόμο και τις αρμοδιότητες του κάτι που ήταν ήδη γνωστό στη διοίκηση του Γ.Ν. Αιτ/νιας. Ουδείς ήρθε σε επαφή με το Σύλλογο.

Στις 13/11 δηλαδή χθες βγήκε νέα προκήρυξη επικουρικών στην οποία για τη περιφέρεια μας έχει 5 θέσεις. Από αυτές ο νομός μας παίρνει MHΔΕΝ (0) θέσεις αφού όλες είναι για το Γ.Ν. Λακωνίας. Παρεμπιπτόντως ο νομός Λακωνίας είναι η εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή Υπουργού.

Τα συμπεράσματα για όλα αυτά δικά σας .

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τις καταρρέουσες δημόσιες δομές υγείας του νομού:

Ως ποτέ θα τους ανεχόμαστε;