Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

"Παραίτησε" τη διοίκηση των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ο Γρηγοράκος.

 
 
Ελάχιστα από όσα ανακοίνωσε ο κ. Γρηγοράκος στις αρχές του Αυγούστου υλοποιήθηκαν και τη νύφη πλήρωσαν οι διοικητές

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε λόγω έλλειψης καρδιολόγων το σαββατοκύριακο και ανάγκασε τους ασθενείς να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της Πάτρας, ζήτησε τις παραιτήσεις των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι στην προ δύο μηνών επίσκεψή του στα νοσοκομεία, διαπίστωσε την ανεπάρκεια των δύο διοικητών και την ανικανότητα συνύπαρξης που εν τέλει δημιούργησαν προβλήματα στον Νομό.

"Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις και των δύο, ώστε να επιστρέψουν οι γιατροί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους διοικητές. Σήμερα θα έχω και τις δύο παραιτήσεις" είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, χθες, στο ραδιόφωνο του Alpha.

Όταν ρωτήθηκε για την αντικατάσταση των διοικητών στα νοσοκομεία έπειτα από την παραίτηση, ο ίδιος τόνισε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που λαμβάνεται στα πλαίσια της συγκυβέρνησης.

 

Σχετικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών για το θέμα που προκλήθηκε στις δύο καρδιολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, τα οποία το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν χωρίς καρδιολόγους.

Λ. Γρηγοράκος: «Είμαι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα και έχουμε λάβει τα ανάλογα μέτρα. Υπάρχει μια αδυναμία διοίκησης των Νοσοκομείων. Σε επίσκεψή μου προ διμήνου στα Νοσοκομεία αυτά, είχα διαπιστώσει την αδυναμία των δύο διοικητών. Επισκέφτηκα και την ΥΠΕ και έχω ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και εδώ στο Υπουργείο με σύσκεψη παρουσία του Μητροπολίτη, των διοικητών και όλων των υπευθύνων του Νομού. Η ανεπάρκεια λοιπόν των δύο διοικητών είναι δεδομένη. Δυστυχώς αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στο Νομό. Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις και των δύο, ώστε να επιστρέψουν οι γιατροί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους διοικητές. Σήμερα θα έχω και τις δύο παραιτήσεις».

Σχετικά με το αν είναι έτοιμος για την αντικατάστασή τους

Λ. Γρηγοράκος: «Βεβαίως, έχω και προτάσεις. Είναι βέβαια δύσκολο εγχείρημα οι αντικαταστάσεις των διοικητών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στα πλαίσια της συγκυβέρνησης. Βέβαια δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη στιγμή, ότι τα δύο αυτά νοσοκομεία με τόσους πολλούς γιατρούς που τους έχουμε στείλει έχουν πρόβλημα, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ανεπάρκεια διοίκησης τους. Για τον λόγο αυτό ζήτησα τις παραιτήσεις τους».