Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Για πρώτη φορά βουλευτές, δήμαρχος και επικεφαλής παρατάξεων στο «ίδιο» τραπέζι για θέματα του Μεσολογγίου

Αναλυτική ενημέρωση των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας για θέματα που αφορούν το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έγινε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΠΕΔ στο Μεσολόγγι από τον δήμαρχο, Νίκο Καραπάνο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Η σύσκεψη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτόγνωρη για τα «πολιτικά» δεδομένα του δήμου Μεσολογγίου, αφού για πρώτη ίσως φορά έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ βουλευτών και επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για μια σειρά από θέματα.
Τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν τα εξής:
·         Ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και αποσύνδεση από αυτό του Αγρινίου
·         Βιωσιμότητα – Αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου
·         Ίδρυση Ανοιχτού Τεχνολογικού Ιδρύματος
·         Έξοδος της πόλης στο Θαλάσσιο Μέτωπο: α. Λιμενικό ταμείο β. Υδατοδρόμιο
·         Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου
·         Κατασκευή κόμβου της Ιόνιας Οδού στην περιοχή «Χαλαζιά»
·         Διεκδίκηση και αγιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στα όρια του δήμου (Αλίπεδα, Αλυκές, Λατομικές ζώνες κλπ.)
·         Ακαδημία της Ελευθερίας
·         Κατοχύρωση ως προϊόντων Π.Ο.Π. των ελιών καλαμών της περιοχής





Για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν υπήρξαν τεκμηριωμένες εισηγήσεις που εκπονήθηκαν με την συνεργασία των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου. Στην διαδικασία δεν συμμετείχε η παράταξη του πρώην δημάρχου, Παναγιώτη Κατσούλη που για δικούς του λόγους δεν ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου και Κώστας Μπαρμπαρούσης και από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ο κ.κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Τεγας, Κώστας Αντωνίου, Θεόδωρος Μαργαρίτης και o Κώστας Δαουτίδης από την παράταξη του κ. Μουρκούση.
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην σύσκεψη οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σημείωσε: «Μακριά από μικροπολιτικές και μικροκομματικές αντιλήψεις σήμερα έγινε μια ουσιαστική και εποικοδομητική ενημερωτική συζήτηση, με τους βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, για να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και ενεργειών, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν, την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Πιστεύω ότι με την σύσκεψη αυτή, θεμελιώσαμε μια διαδικασία συνεργασίας του δήμου με τους βουλευτές του νομού μας, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης από την πλευρά για την επίλυση χρόνιων ανοιχτών ζητημάτων του δήμου μας.»