Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εικαστική παρέμβαση από τον Απόστολο Κούστα στο Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου

Δημόσιες ευχαριστίες απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημητρούκειου Ειδικού Σχολείου Μεσολογγίου στον χαράκτη, Απόστολο Κούστα και στον γιατρό, Ανδρέα Χαραλαμπόπουλο για την συνδρομή τους στην ενίσχυση του σχολείου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:

"O Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστούν τον διακεκριμένο συμπολίτη μας ζωγράφο-χαράκτη κύριο Απόστολο Κούστα, ο οποίος ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς, άμεσα και πρόθυμα στη πρόσκληση που του απευθύναμε για εικαστική παρέμβαση στους χώρους του σχολείου μας.




Ο κ. Κούστας προσήλθε στο χώρο του  σχολείο μας, σχεδίασε  και ολοκλήρωσε ένα έργο τέχνης που θα μείνει μόνιμα στο σχολείο και παράλληλα παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου μας την δημιουργία του έργου. Κατά την διάρκεια της δημιουργίας, στα πλαίσια της συμπερίληψης, παρευρέθηκαν και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, στους οποίους ο κύριος Κούστας απάντησε στις απορίες και στα ερωτήματα αναφορικά με την τέχνη του και ειδικότερα με το συγκεκριμένο έργο. 

Όλο το εγχείρημα έγινε και θα συνεχιστεί με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του ιατροδιαγνωστικού κέντρου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του ιατρού κ. Ανδρέα Χαραλαμπόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της εικοσάχρονης  και αδιάλειπτης λειτουργίας του κέντρου, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας στους ανθρώπους της περιοχής μας. 

Είναι ανάγκη στις δύσκολές εποχές που περνά η χώρα μας να ενισχύσουμε ο καθένας μας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ελλείψεις και τα προβλήματα που συναντά ο τομέας της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα.¨