Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τα ενοίκια, οι "μαϊμού" συντάξεις και τα …ξένα

Γράφει ο Θεοφύλακτος Σπατούλας

Δημοσιογράφος στην τηλεόραση του Alpha

Διαβάζοντας την είδηση που αποκάλυψε ο συμπατριώτη μας Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ( ποτέ δεν συμφώνησα με τις μετεγγραφές των υποψηφίων βουλευτών σε άλλες εκλογικές περιφέρειες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ) ότι δίνουμε 4 εκ. Ευρώ ενοίκιο, για να στεγαστούν μια χούφτα υπάλληλοι θυμήθηκα ότι με κάθε εκλογή νέας Κυβέρνησης έχουμε τις ίδιες αποκαλύψεις και μετά όταν έρχεται η άλλη Κυβέρνηση και αυτή ανακαλύπτει μια από τα ίδια.

Αν θα σταματήσουν, όχι οι αποκαλύψεις αλλά οι ενοικιάσεις με υπέρογκα ποσά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος, αλλά όποιος το πετύχει θα πρέπει να του φτιάξουμε άγαλμα στο Σύνταγμα, την ώρα που αυτό το κράτος έχει χιλιάδες ανενεργά κτίρια.

Η είδηση, ήρθε λίγες ώρες μετά την συζήτηση με δικό μου άνθρωπο για τα αποτελέσματα των εκλογών. Η είδηση κράτησε αρκετή ώρα και έγινε αιτία να φτάσουμε στις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις, όταν εκατοντάδες συμπολίτες ή μη, περίμεναν τον ταχυδρόμο για το τσεκ. Ευχαριστημένοι, εισέπρατταν, πήγαιναν στα σπίτια τους, μετά στο καφενείο έβριζαν τους πολιτικούς και την Κυριακή των εκλογών στήριζαν πάλι!!!! τους ίδιους πολιτικούς.

Όποιος πει ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψη του μια περίπτωση ή δεν ασχολείται με το τι γίνεται σε αυτόν τον τόπο, ή θέλει να στρουθοκαμηλίζει γιατί απλώς …βολεύει.

 

Ακόμη και σήμερα που μιλάμε μετά από τόσα χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζεται το ίδιο βιολί. Μπορεί να έχει μειωθεί το φαινόμενο, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί. Και δεν έχει εξαλειφθεί όπως τουλάχιστον αναφέρουν κατά καιρούς και οι δηλώσεις των Υπουργών, γιατί υπάρχει ανοχή, κάπου υπάρχει η πολιτική πελατειακή σχέση, υπάρχει το χτύπημα στην πλάτη, υπάρχει η άνωθεν εντολή.

Γιατί έχουμε μάθει να στηρίζουμε εκείνους που μας βοήθησαν και ας ήταν σε κάποιες περιπτώσεις ενάντια στην νομιμότητα. Ορισμένοι που θα αντιδράσουν διαβάζοντας ετούτες τις γραμμές απλώς να τους θυμίςω ότι τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Και την ίδια ώρα, σε δημοτικά σχολεία η εκμάθηση δεύτερης ξένης γλώσσας είναι πολυτέλεια. "Μας είπαν στην αρχή και για Γαλλικά αλλά δεν ήρθε ακόμη δασκάλα" είναι η αφοπλιστική απάντηση μητέρας με τρία παιδιά σε Δημοτικό του Δήμου μας (σ.σ. Μεςολογγίου).

Σε όλους εμάς που ψηφίζουμε όμως αρκεί που κοροϊδεύουμε το κράτος ή έτσι τουλάχιστον νομίζουμε.

Και για να γίνω πιο κατανοητός "βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας". Ας μάθουμε κάποια στιγμή ότι το Κράτος είμαστε ΕΜΕΙΣ ….. και όπως θα προστατεύαμε το σπίτι μας, έτσι έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το Κράτος.