Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου μας έχει συνηθίσει σε ξεχωριστές εκδηλώσεις εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Το Σάββατο το βράδυ 14 Φεβρουαρίου 2015, όμως, διοργάνωσε μια εκδήλωση μοναδική. Οι περίπου 50 συμπολίτες μας χορωδοί με τις μελωδικές φωνές τους μας ταξίδεψαν στην εποχή του Μεσοπολέμου με όμορφα τραγούδια από οπερέτες, επιθεωρήσεις, ερωτικά αλλά και αστεία σε μια παρουσία που θα ζήλευε ακόμη και η Λυρική Σκηνή.
«Λες και ήταν χθες» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης της χορωδίας και, όπως τόνισε ο μαέστρος της χορωδίας Σπύρος Χολέβας, ήταν αφιερωμένη σε έναν γνωστό συμπολίτη μας μέλος της χορωδίας που δεν είναι πια κοντά μας, τον Γεράσιμο Λιακατά, τον γνωστό σε όλους μας "Μπαρμπα-Μάκο".
Ο μαέστρος της χορωδίας με τις ιδέες και τον συντονισμό του ανέδειξε πλήρως το εξαιρετικό μουσικό υλικό του Μεσολογγίου. Η ορχήστρα που αποτελούταν από τους Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Σεργκέι Σαντγιούκ στο βιολί και Γιώργο Ζαρζάνη στην κιθάρα και τις μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου Χριστίνα Σταματάτου στο πιάνο και Δήμητρα Περαρή στο ακορντεόν ξεσήκωσε τον κόσμο στο κατάμεστο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με ρυθμούς tango, βαλς, swing, slow fox κ.α.
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι ταλαντούχοι σολίστες - μέλη της χορωδίας Φώτης Σπυρόπουλος, Άλκηστις Αλετρά, Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος και Ιωάννα Λιναρδάτου. Το «θεατρικό» στήσιμο της παράστασης ήταν, επίσης, υπέροχο, με τον «κομπέρ» Φώτη Σπυρόπουλο να μπαίνει μοναδικά στο ρόλο του «μετρ» της "ΑΙΓΛΗΣ" του Ζαππείου και να διηγείται με ιδιαίτερο και εξαίσιο τρόπο τις ιστορίες των τραγουδιών που τα μέλη της χορωδίας απέδωσαν. Τέλος, ένα εξαιρετικό χορευτικό ζευγάρι, ο Νικόλας Δημητρόπουλος και η Αγάπη Ακριτίδου, μέλη και δάσκαλοι της χορευτικής ομάδας Patra Academia Tango και συνεργάτες της δασκάλας χορού Στέλλας Παπαδοπούλου, χόρεψαν tango επί σκηνής με παροιμιώδη εκφραστική δεινότητα.
Το πολυπληθές κοινό ενθουσιάστηκε και τραγούδησε χειροκροτώντας μαζί με τη χορωδία όλες τις πασίγνωστες μελωδίες, οι οποίες ανασύρθηκαν από το χρονοντούλαπο της πλούσιας μουσικής δημιουργίας των δεκαετιών του 1920, του 1930 και του 1940. Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Βασιλική Κώτση – Αλαφοδήμου δήλωσε στη χορωδία την επιθυμία της η εκδήλωση να επαναληφθεί προκειμένου να την απολαύσουν και συμπολίτες μας οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν θέση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι δεκάδες θεατές παρακολούθησαν ακόμα και όρθιοι τη συναυλία.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν, η σχολή χορού της κας Στέλλας Παπαδοπούλου, η κα Ζέτα Λάττα, με τις πολύτιμες σκηνοθετικές και σκηνογραφικές της οδηγίες και αρκετοί συμπολίτες μας προσφέροντας έπιπλα και αντικείμενα εποχής όπως: το Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ και ο ιδρυτής του κ. Νίκος Κορδόσης, το ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ και οι αδελφοί Παπαχρήστου, το Κέντρο Κήπου και ο κ. Γιώργος Κιρκινέζος, η κα Κατερίνα Γερασίμου και οι κ.κ. Μάκης Κοτσίρης και Κων/νος Βρεττός για την προσφορά των αντικειμένων του σκηνικού καθώς και ο κ. Γεώργιος Σταμούλης για την μεταφορά τους.
Τέλος, τουλάχιστον συγκινητικές ήταν οι ευχαριστίες των μελών της χορωδίας στον μαέστρο τους Σπύρο Χολέβα για την προσφορά του στη χορωδία όλα αυτά τα χρόνια και τις διακρίσεις τις οποίες έχει επιτύχει με τη χορωδία σε διεθνές επίπεδο, κάνοντας παγκοσμίως γνωστό το Μεσολόγγι. Η χορωδία του Δήμου μας, μας κάνει περήφανους και είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα μας χαρίσει και άλλες μοναδικές μουσικές βραδιές καθώς με την εκδήλωση αυτή έδειξε τις εκπληκτικές τις δυνατότητες.
Και στα επόμενα λοιπόν…