Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

"Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου": Η πρότυπη δομή φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων στο Μεσολόγγι (VIDEO)




Χωρίς αμφιβολία το «Σελίβειο Γηροκομείο» στο Μεσολόγγι αποτελεί μια κοινωνική δομή πρότυπο, τόσο για την περιοχή μας, όσο και για τη χώρα γενικότερα αφού δεν υπολείπεται σε τίποτε αναλόγων δομών δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα.


Αυτή την περίοδο στο γηροκομείο φιλοξενούνται 72 ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες στους οποίους παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας (Στέγαση, Σίτιση, Ένδυση και υπόδυση, Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Υποστήριξη σε περίπτωση επέμβασης, Αποθεραπεία μετά από επέμβαση και Διεκπεραίωση προσωπικών υποθέσεων). 


Η δομή πλέον έχει αποκτήσει εκτός από τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα αφού αυτή την περίοδο απασχολούνται 22 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων σε 24ωρα βάση.


Ταυτόχρονα η δομή έχει αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι εξασφαλίζει επαρκείς οικονομικούς πόρους για την εύρυθμη λειτουργία της, εκτός από τις δωρεές ιδιωτών, της αξιοποίησης της περιουσίας του ιδρύματος και της χρηματοδότησης από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Για τη λειτουργία του Γηροκομείου αλλά και τους στόχους για περαιτέρω βελτίωση των υποδομών μας μίλησε στο βίντεο που ακολουθεί η διευθύντρια του ιδρύματος Ρούλα Κουτσαγγέλη