Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Ποιοί θέλουν "φέουδα" στις οργανώσεις της ΝΔ;

Ζητούμενο η συμμετοχή για να γινει πραγματικότητα η "νέα αρχή" που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως είναι γνωστό την προσεχή Κυριακή γίνονται εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη συνέδρων, καθώς και για την εκλογή προέδρων και συμβουλίων στις Δημοτικές Οργανώσεις του κόμματος.

Με δεδομένη την επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για μια "Νέα Αρχή" στη συνολική λειτουργία του κόμματος τόσο στο οργανωτικό σκέλος, όσο κυρίως στον προγραμματικό και πολιτικό σχεδιασμό η διαδικασία της Κυριακής αποκτά, ιδιαίτερη σημασία μιας και θα δοθεί η δυνατότητα σε μέλη του κόμματος να διεκδικήσουν την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτή τη "Νέα Αρχή".

Όμως και εδώ ταιριάζει η παροιμία "κάθε αρχή και δύσκολη"....

Κι αυτό γιατί, για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, κακά τα ψέμματα, καταγράφεται μια "σύγκρουση" του "χθες" με το "αύριο".

Ως "χθες" προσδιορίζουμε την αντίληψη που θέλει την κομματική οργάνωση "φέουδο" για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σχεδιασμών για την προώθηση σε θέσεις προσώπων που "ελέγχουν" αυτούς που τη διοικούν. Τα πρόσωπα αυτά (δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές κλπ.) ήδη έχουν ξεκινήσει αγώνα για την εκλογή των "εκλεκτών" τους...

Στον αντίποδα υπάρχουν οι εκφραστές του "αύριο" δηλαδή αυτοί που θέλουν μια κομματική οργάνωση που θα προωθεί στην κοινωνία τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και θα αναζητά λύσεις για αυτά, που θα εργάζεται για τη διεύρυνση της βάσης του κόμματος στην κοινωνία.

Στο χέρι, λοιπόν, των μελών της ΝΔ είναι την Κυριακή με την ψήφο τους να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης στις αντιλήψεις του "χθες" αποδοκιμάζοντας αυτούς, που έχοντας και θεσμικό ρόλο θέλουν, να αποκτήσουν και τον ρόλο του "πατερούλη", στην οργάνωση....

Άλλωστε, για να υπάρξει "νέα αρχή" απαραίτητη προϋπόθεση ειναι οι αντιλήψεις του "χθες" να τεθούν οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο.

Τους οπαδούς του "χθες", λίγο πολύ τα μέλη της ΝΔ, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, τους γνωρίζουν... από τον αγώνα που δίνουν για την επικράτηση των "δικών τους παιδιών" στις εκλογές της Κυριακής.