Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Καραμπελιά στο Μεσολόγγι

Ο ιστορικός, συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς, παρουσίασε το νέο του βιβλίο «1821 Η παλιγγενεσία» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ».

Στην όμορφη και φιλόξενη αίθουσα της φιλαρμονικής, ο συγγραφέας μαζί με τον δημοσιογράφο και σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο και τον συγγραφέα Μήτσο Κασόλα, μίλησαν για το περιεχόμενο του εξαίρετου ιστορικού πονήματος, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, συμμετέχοντας και εμπλουτίζοντας τον διάλογο που ακολούθησε της παρουσίασης, τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος Χριστιάνα Δημητρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Μεσολογγίου και της προσφοράς του στον αγώνα της ανεξαρτησίας, όπως επίσης στον τυπογράφο Δ. Μεσθενέα, αλλά και στο γεγονός πως η πόλη έδωσε το πρώτο ναυπηγείο και την πρώτη οργανωμένη ναυτιλία της σύγχρονης ιστορίας του Έθνους, κάτι που όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Δημήτρης Φωλιάς, θα αποτελέσει και βασικό περιεχόμενο της συναυλίας της ορχήστρας πνευστών του Συλλόγου το Σάββατο 16 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στο τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε βιβλία των αναγνωστών του.