Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ένα από τα πλέον άρτια μουσεία της χώρας θα έχει από αύριο το Μεσολόγγι. Εγκαινιάζεται το "Μουσείο Τρικούπη"

Η κορύφωση στο Μεσολόγγι των εορταστικων εκδηλώσεων για την 190η επέτειο της ηρωικής Εξόδου από σήμερα έως και μεθαύριο Κυριακή 24 Απριλίου 2016 θα συνδυαστεί με ένα σημαντικό γεγονός που θα εχει συνεχεια στο χρόνο και κυρίως θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για περισσότερη επισκεψιμότητα στην πόλη.
Συγκεκριμένα από αύριο Σάββατο 23 Απριλίου, η πόλη του Μεσολογγίου θα έχει ένα από τα πλέον άρτια μουσεία της χώρας. Αναφερόμαστε στο "Μουσείο Τρικούπη".
Κι αυτό γιατί στο σπίτι του Μεσολογγίτη πρωθυπουργού μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το εκθεσιακό υλικό, της προ διετίας έκθεσης που είχε λειτουργήσει στο κοινοβούλιο. Έτσι το σπίτι της οικογένειας των Τρικούπηδων μετατράπηκε σε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή και γνωρίζει την πολιτική ιστορία του τόπου.
Στους χώρους του μουσείου θα εκτίθενται έργα τέχνης, ιστορικά αντικείμενα, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία και φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά ανασυνθέτουν την εικόνα της χώρας την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, αναδεικνύουν τα κύρια σημεία της πολιτικής του δράσης και τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του, ενώ παράλληλα φωτίζουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας.
Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν αύριο Σάββατο 23 Απριλίου από τον βουλευτή Γιώργο Πάντζα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία αυτού του νέου μουσείου διαδραμάτισαν ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης που είχε θέσει σχετικό αίτημα πριν από δυο χρονια στον τότε πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη, μέσω του γραμματέα της Βουλής, Αθανάσιο Παπαιωάννου , κατά την εδώ παρουσία του τελευταίου, για τα εγκαίνια της έκθεσης "ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΡ - Ο Τύπος στο Μεσολόγγι 1824 -1924" στη "Διέξοδο". Αίτημα που τότε υιοθετήθηκε άμεσα. (Διαβάστε εδώ).
 Αξίζει τέλος να τονιστεί η συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων για τη δημιουργία των νέου μουσείου στην πόλη του Μεσολογγίου που με την καθοδήγηση της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης της Βουλής κυρίας Έλλης Δρούλια  εδώ και αρκετές ημέρες εργάζονται  στους χώρους του μουσείου για την τοποθέτηση των εκθεμάτων, όπως επίσης και υπαλλήλων του δήμου Μεσολογγίου.