Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

«Let’s Do It» σε Κλείσοβα και Διόνι την Κυριακή 17/4/16

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού, της συνεργασίας, του «Let’s Do It», της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, ιδίως για τα παιδιά μας.

Μόνος στόχος είναι η μετάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία μεταξύ Συλλόγων και φορέων για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.

Ξεχωρίζουν ήδη από τις δράσεις που έχουν δηλωθεί ο συνδυασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων με καθαρισμούς και εξωραϊσμούς, η διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα παλαιμάχων, η δενδροφύτευση και ανακύκλωση από σχολεία, εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από ΑμεΑ, αλλά και καλλωπισμοί σε σχολεία.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλσσας Μεσολογγίου συμμετέχει φέτος στην Διοργάνωση «Let’s Do It» διοργανώνοντας την Κυριακή 17 Απριλίου Εθελοντικό Καθαρισμό από το Δασάκι της Κλείσοβας έως το Παρατηρητήριο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου, την Άτυπη ομάδα πολιτών Saltsinistas , καθώς και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μετά το πέρας της Δράσης θα ακολουθήσει Ορνιθοπαρατήρηση εθελοντών από το Παρατηρητήριο του Φ.Δ./Λ.Μ. παρουσία στελεχών του Φορέα & της εθελοντικής ομάδας «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου».

"Ελάτε μαζί μας την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 11:00 π.μ. στο Δασάκι της Κλείσοβας για να δώσουμε το μήνυμα τις προστασίας του περιβάλλοντος και να περάσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση!" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης ανάλογη δράση θα γίνει από το δήμο Μεσολογγίου και στις εκβολές του Αχελώου στο Διόνι Οινιαδών.