Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

33χρονος λήστεψε και αποπειράθηκε να βιάσει ηλικιωμένη στο Αιτωλικό

Για απόπειρα βιασμού και ληστεία σε βάρος 73χρονης κατηγορείται 33χρονος ο οποίος συνελήφθη στο Αιτωλικό και οδηγήθηκε σήμερα στον Ανακριτή Μεσολογγίου για να απολογηθεί από τον οποίο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 73χρονη προχθές τα μεσάνυχτα στον σταθμό του ΚΤΕΛ στο Αιτωλικό, προκειμένου... να την παραλάβει συγγενικό της πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου όμως δεν γνώριζε.
Τότε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, εμφανίστηκε ο 33χρονος και παραπλανώντας  την 73χρονη ως προς την ταυτότητα του, την επιβίβασε σε μία δίκυκλη μηχανή και τη μετέφερε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Πόρος του Αιτωλικού.Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, οδήγησε την 73χρονη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και με την άσκηση σωματικής βίας τής αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει.
Κατόπιν ο 33χρονος έφυγε από το σημείο, ενώ η 73χρονη, αφού περπάτησε για κάποια απόσταση, κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία.
Έπειτα από λίγη ώρα οι αστυνομικοί και με βάση την περιγραφή της ηλικιωμένης εντόπισαν στο σπίτι του σε γειτονικό χωριό, τον 33χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στο χώρο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν το κινητό τηλέφωνο της 73χρονης και τη μοτοσικλέτα με την οποία την είχε μεταφέρει στον Πόρο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος είχε πάρει τακτική άδεια από σωφρονιστικό κατάστημα, όπου είναι έγκλειστος και εκτίει ποινή 10ετούς κάθειρξης, για υπόθεση βιασμού και πάλι σε βάρος ηλικιωμένης.