Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά στον Αγ. Γεώργιο Μεσολογγίου. Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής (Video)

 

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου και Κουτσοχερίου στο Μεσολόγγι.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών που δίνουν από εκείνη την ώρα μια "τιτάνια μάχη" για να περιορίσουν την φωτιά. Το έργο των επίγειων δυνάμεων βοηθούσαν μεχρι και το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη καναντέρ και 1 ελικόπτερο έρικσον.

Ταυτόχρονα σε επιφυλακή εχει τεθεί και η αστυνομία για τυχόν εκκένωση οικισμών εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μάλιστα επειδή η κατάσταση ειναι πολύ σοβαρή αυτή την ώρα, με σκοπό τον περαιτέρω συντονισμό των υπηρεσιών αλλά και την εκτίμηση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς συγκαλείται από την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Χ. Σταρακά το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου συμμετέχουν ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος και οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασαρχείου. Η σύσκεψη γίνεται στο κοινοτικό κατάστημα Ευηνοχωρίου.