Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Υπό μερικό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, του Πυροσβεστικού Σώματος η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε περισσότερα από 1.200 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

Αντίθετα με χθες, οι καιρικές συνθήκες σημερα "συνέδραμαν" το έργο των πυροσβεστών αφού η ένταση των ανέμων μειώθηκε σημαντικά και έτσι περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για να επέμβει σε πιθανή αναζωπύρωση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, της ΕΛ.ΑΣ., του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, καθώς και της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν 50 έως 60 πυροσβέστες από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 4 πεζοπόρα τμήματα και 20 πυροσβεστικά οχήματα με ένα σκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB. Παράλληλα, από αέρος επιχείρησαν μέχρι τη δύση του ηλίου, 2 αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ, 2 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, ενώ συμμετείχαν στην κατάσβεση και 6 υδροφόρες από την Π.Ε., τον δήμο Μεσολογγίου, τον δήμο Αγρινίου, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και την εταιρία «Τέρνα».

Χθες το βράδυ, καθώς ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ευηνοχώρι συνεδρίασε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Μάλιστα, μετά το τελος της συνεδρίασης η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή, οι άνεμοι δεν μας βοήθησαν αλλά ελπίζουμε αύριο με το πρώτο φως του ήλιου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έχουμε και την συνεργασία των πολιτών και η κινητοποίησή μας ελπίζω ότι θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα». Ενώ, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος υπογράμμισε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πρώτο μέλημά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση, οι επίγειες αλλά και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές, ενώ με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το δράμα που βιώνει η περιοχή».