Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Πρωτοβουλία στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου από γνωστά στελέχη της Αιτωλοακαρνανίας


120 και πλέον πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομόΑιτωλοακαρνανίας συγκρότησαν την «Αιτωλοακαρνανική Πρωτοβουλία Στήριξης στον Γιώργο Α. Παπανδρέου», στην οποία επικεφαλής είναι ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου, πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βαϊνάς.

Η κίνηση συγκροτήθηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο πριν δέκα ημέρες και στην οποία ενεργό συντονιστικό ρόλο είχε ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας.

Εκτός των άλλων συμμετέχουν η ευρωβουλευτής Μαίρη Ματσούκα, ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, ο νομάρχης Θύμιος Σώκος, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Αντωνόπουλος και Θανάσης Κατερινόπουλος, οι δήμαρχοι Μενιδίου, Νεάπολης, Θέρμου, Παρακαμπυλίων, Αστακού, Φυτειών, Ινάχου, η δημοσιογράφος και νομαρχιακή σύμβουλος Βιβή Δρακά, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αντώνης Γρίβας, το σύνολο των αντινομαρχών(πλην του Χρήστου Πετρόπουλου), αντιδήμαρχοι, πολιτευτές και συνδικαλιστές.

Στη διακήρυξη που εξέδωσαν μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Λύση δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας, αλλά η χάραξη μιας νέας δημιουργικής πορείας με συλλογική ευθύνη όλων των μελών και στελεχών του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να το οδηγήσει σε μια νέα πορεία. Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου που με το αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, ήθος και ύφος εκφράζει τη δημοκρατική μας κοινωνία.

Καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του ΠΑΣΟΚ στις 11 του Νοέμβρη ν' ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας και να στηρίξουμε το νέο αυτό ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι του Κινήματος».

Αξιοσηεμίωτο είναι το γεγονός ότι στην κίνηση μετέχουν όλα τα στελέχη που συγκροτούν τη Νομαρχιακή Αρχή δηλαδή ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και σχεδόν όλοι όσοι κατέχουν αξιώματα.

Από το Μεσολόγγι το κείμενο υπογράφουν μικρός αριθμός στελεχών και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Άρης Μπασαγιάννης(Ιατρός), Κώστας Καλιαμπάκος(Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου), Παναγιώτης Κατσούλης(νομαρχιακός σύμβουλος), Τάκης Κοτσόργιος(πρόεδρος Αλιέων) και Γιώργος Κατσίνας(πρόεδρος ΔΕΠΑΜ).