Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Με Παυλόπουλο ο Σπυρίδων


Την πρώτη τους συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχαν οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, μετά την αντικατάσταση 2 εξ αυτών και την ανανέωση της θητείας των υπολοίπων 11.

Στη σχετική σύσκεψη που έλαβε χώρα στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Πάτροκλου Γεωργιάδη, συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα υψηλής προτεραιότητας για την κυβερνητική πολιτική, με έμφαση στην πορεία ολοκλήρωσης του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) και στον σχεδιασμό του Δ’ ΚΠΣ.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε σήμερα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον υπουργό και τους συναδέλφους Γενικούς Γραμματείς των υπολοίπων Περιφερειών επί θεμάτων μεγάλης σημασίας για την μελλοντική πορεία της χώρας.

Η Δυτική Ελλάδα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την κυβέρνηση, τόσο χάριν του φιλόδοξου αναπτυξιακού σχεδίου που υλοποιούμε για την περιοχή τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να ενταθεί μέσω του Δ’ ΚΠΣ, όσο και λόγω του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυροπλήκτων νομών, το οποίο εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς.
Προσωπικό μου στοίχημα και απόλυτη δέσμευση από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, τον Νοέμβριο του 2006, ήταν και παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση της ιδιαίτερα φιλόδοξης πολιτικής που έχουμε σχεδιάσει και που δικαιούται η Δυτική Ελλάδα.

Χρέος μου είναι, ακόμα, η έμπρακτη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και στο χρέος αυτό προσπαθώ να ανταποκριθώ με συνέπεια και υπευθυνότητα.
Θέλω, επί τη ευκαιρία, να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούργια θητεία τους σε παλαιούς και νέους συναδέλφους, η κοινωνική και πολιτική καταξίωση των οποίων προδιαγράφει την επιτυχία της πορείας τους, μιας πορείας που μας δεσμεύει όλους.

Θέλω, επίσης, παράλληλα με τις ευχές, να διαβεβαιώσω τον νέο Γενικό Γραμματέα της γειτονικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, τέως Υφυπουργό και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Αγγελόπουλο, ότι η συνεργασία μας θα είναι το ίδιο στενή με την προκάτοχό του, όπως έχουμε καθήκον έναντι της πολιτείας και των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.