Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

"Ζεύξη Ζωής" την προσεχή Κυριακή στη Γέφυρα

Ο μήνας Οκτώβρης είναι διεθνώς αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης σε όλο τον κόσμο.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, μέσα από μία κοινή πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ν. Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η οποία υποστηρίζεται ήδη από την Αναπτυξιακή Ναυπάκτου (ΑΝ.ΝΑ.) και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πατρών, Ηπείρου & Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), η Δυτική Ελλάδα θα στείλει το δικό της μήνυμα.
Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του βάδην Αθανασία Τσουμελέκα θα περάσει τη Γέφυρα μεταφέροντας μήνυμα ενότητας απέναντι στο πρόβλημα, από τις γυναίκες της μιας ακτής σε αυτές της άλλης.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «ΖΕΥΞΗ ΖΩΗΣ», όλες μαζί θα βρεθούν στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της Ναυπάκτου (ώρα 11:30 πμ), για μία εκδήλωση προσέγγισης του προβλήματος και ενημέρωσης της κάθε γυναίκας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Όσο πιο μεγάλη και ενεργή είναι η συμμετοχή, τόσο καλύτερα θα περάσει το μήνυμα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα - ούτως ώστε να μην αισθάνονται μόνες απέναντι στον καρκίνο του μαστού - αλλά και σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται να ενημερώνεται για το σώμα και την υγεία της.
Για τους λόγους αυτούς υπολογίζουμε σ’ εσάς και την εγνωσμένη ευαισθησία σας, που μπορεί μέσα από την ένωση με άλλες γυναίκες να στείλουμε ένα μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης που θα γίνει αντιληπτό σε όλη την Ελλάδα
Η εμπειρία των ανθρώπων της Γέφυρας που στηρίζουν με θέρμη την όλη πρωτοβουλία, μαρτυρεί ότι πριν από οποιαδήποτε επιτυχημένη ζεύξη πρέπει να προηγηθεί η ζεύξη μεταξύ των ανθρώπων που θα την επιδιώξουν.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στηρίζει κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού και την οικογένεια της και αριθμεί εκατοντάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα. Το Παράρτημα Ν. Αχαΐας από το 2002 εδρεύει στην Πάτρα και προσφέρει στις γυναίκες με καρκίνο μαστού και στις οικογένειες τους με οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο τη βοήθεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να έχουν μια πολύ καλή ποιότητα ζωής.
Το στοίχημα είναι μεγαλύτερο απ΄ όσο φαντάζει και απευθύνεται σε κάθε γυναίκα, είτε πάσχει από καρκίνο μαστού είτε όχι καθώς μας αφορά όλους. Όσο πιο πολυάριθμες βρεθούμε στο μέτρημα της Κυριακής, όσο περισσότερες προσυπογράψουμε τη διακήρυξη (που θα βρείτε συνημμένη), τόσο μεγαλύτερο θα είναι το «ΑΛΜΑ» που θα επιχειρήσουμε προς τη ζωή και το φως.

Για τις γυναίκες που θα συγκεντρωθούν στην πλευρά του Ρίου, απ’ όπου θα αναχωρήσει η πρωταθλήτρια, τόπος συνάντησης ορίζεται ο ισόγειος χώρος μπροστά στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί στο πεζοδρόμιο της Γέφυρας και ώρα συνάντησης 09:45 πμ.
Για τις γυναίκες που θα συγκεντρωθούν στην πλευρά του Αντιρρίου για την υποδοχή, χώρος συνάντησης ορίζεται το ανατολικό πάρκινγκ της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», πλησίον του Κτιρίου Διοίκησης και ώρα συνάντησης 10:00 πμ