Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Επιστολή για έλλειψη παιδικών σταθμών στις Οινιάδες

Στις ελλείψεις των υποδομών για την φιλοξενία των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην περιοχή των Οινιάδων αναφέρεται σε επιστολή που μας έστειλε ο δημοσιογράφος Θεοφύλακτος Σπατούλας.
Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων - που δεν καταγράφονται μόνο στο Δήμο Οινιαδών αλλά και στο σύνολο ίσως των δήμων του νομού και της επικράτειας - χιλιάδες μητέρες (οικογένειες θα λέγαμε) δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς και αναγκάζονται (αν οι μητέρες εργάζονται) να στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικούς σταθμούς ή να "προσλαμβάνουν" γυναίκες για την φύλαξη των παιδιών.

Η επιστολή του Θεοφύλακτου Σπατούλα στο Messolonghi News έχει ως εξής:

"Καλή η προσπάθεια σας , και θα ήθελα και εγώ να συμβάλλω σε αύτη .
Το Σάββατο που επισκέφτηκα την περιοχή μας έμαθα ότι στον Δήμο Οινιάδων , και συγκεκριμένα στη Κατοχή , δεκάδες παιδία κάτω των τριών ετών δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάποιο Σταθμό , αφού η μεγάλη ΄΄ πρόσφορα ΄΄ σε παιδιά κάνει αδύνατη την ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ .

Όταν οι άλλοι κλαίνε λέγοντας ότι δεν έχουν παιδιά , εμείς κάνουμε το παν να διώξουμε τα παιδιά μας .

Γιατί ο Σταθμός , δεν είναι απλώς το Παρκινγκ των Παιδιών είναι το σχολείο τους που παίρνουν τα πρώτα , τα πιο σημαντικά βήματα .

Ο γνωστός μου, ο οποίος εναγωνίως ψάχνει να βρει τρόπο να στείλει το παιδί του σε έναν χώρο που να υπάρχουν παιδιά , ώστε να αρχίσει να δέχεται τις πρώτες επιρροές , άκουσε από τους υπευθύνους να του λένε ότι δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις οικογένειες και δίνουν μεγάλη βαρύτητα, δικαίως , στις μητέρες που δουλεύουν.

Επομένως με αυτή τη λογική όσες μητέρες δουλεύουν δεν θα πρέπει να στείλουν και ποτέ τα παιδιά τους σχολείο . Θα τους μάθουν μόνες τους την Άλφη –Βήτα.....
Μακάρι , είπε να υπήρχε ένας ιδιωτικός σταθμός στην περιοχή . Αυτοί που υπάρχουν είναι αρκετά μακριά . Και εδώ υπάρχει το μεγάλο ερώτημα .

Όταν ένας τοπικός άρχοντας διαπιστώνει ότι υπάρχουν δεκάδες παιδάκια που θέλουν το αυτονόητο , δεν θα πρέπει να δει με ποιο τρόπο να καλύψει αυτές τις ανάγκες;

Πέρα από τις επιδοτήσεις οι "δρόμοι" κλείνουν και για την μόρφωση .

Την μόρφωση των παιδιών και όταν λέω κλείσιμο δρόμων μην θεωρείτε ότι είμαι υπέρμαχος των δοκιμασμένων στην Ελλάδα τρόπων διαμαρτυρίας .

Άλλα κλείσιμο είναι , η ανάδειξη του προβλήματος με κάθε μέσο σε κάθε μέσο..... Γιατί δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κάποιους να έχουν και να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας ως ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ .Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται .......
Σας Ευχαριστώ" .