Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

"Αυτισμός: Θεραπευτικές Παρεμβάσεις" Ενδιαφέρουσα επιστημονική διημερίδα στο Μεσολόγγι

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική διημερίδα πραγματοποιείται από το πρωί σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας στο Μεσολόγγι.
Θέμα: «Αυτισμός: Θεραπευτικές Παρεμβάσεις»
Η διημερίδα διοργανώνεται από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (ΕΨΥΠΕΑ) που λειτουργεί στο Μεσολόγγι από τριετίας.
Στις εργασίες της διημερίδας εισηγήσεις για το θέμα θα κάνουν διακεκριμένοι επιστήμονες απ’ όλη την Ελλάδα ενώ οι συμμετοχές ξεπερνούν τις τριακόσιες.
Οι συμμετέχοντες στην διημερίδα στο περιθώριο των εργασιών της θα ξεναγηθούν στη Πινακοθήκη του Δήμου Μεσολογγίου και στο Μουσείο της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη διοργάνωση σηματοδοτεί την πετυχημένη παρουσία της ΕΨΥΠΕΑ για το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή μιας και όπως είναι γνωστό η δραστηριότητα του «Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές» για ξεπεράσει σε επιτυχία κάθε ανάλογη προσπάθεια σε όλη τη χώρα.
Τέλος οφείλουμε να συγχαρούμε τον ιδρυτή της ΕΨΥΠΕΑ καθηγητή Σωτήρη Κωτσόπουλο και τους συνεργάτες τους για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.